Arne Eilif Mobakken og Marita Aanes angret ikke ett sekund på at de tok med seg tvillingguttene sine, Adrian og Julian, på bare 3 1/2 måned. Uten barnevakt var det eneste mulighet til å bruke billettene Arne Eilif hadde fått av kompisen Håvard Stubø, som sammen med bandet Jupiter leverte utadvendt jazzmusikk med referanser til rock, elektronisk musikk og science fiction.

Med forestillingen «Stig inn - Stig opp», som er produsert av Musikk i Nordland og Vinterfestuka i Narvik, inviterer stiftelsen alle til å delta i den videre utviklingen.

Ser vi bort fra de som måtte mene at kveldens konferansierer Stein Elvestad, Marita Havaas Olsen og Vidar Hardersen «klistret» Rallaren og Svarta Bjørn til hor og fyll - og mener kulturen var så mye mer - ble dette en festforestilling av dimensjoner. En flott og annerledes forestilling innledet av Britt-Synnøve Johansen akkompagnert av Halvor Lillesund og Ensemble Oscar. Edith Piaf på karmøydialekt gikk rett hjem hos publikum også i Narvik.

Stemningsfylt ble det også da Maria Paulsen kom på scenen og danset til toner fra Ensemble Oscar avløst av solist og kammermusiker Kjell Tore Innervik - også han sammen med ensemblet som sto for en solid innsats.

Det blir ikke riktig å framheve noen spesielt i en forestilling som produsent for Musikk i Nordland, Gaute Skoglund, skal ha sin velfortjente ære for ble nettopp en festforestilling. Men selv om artisten Vidar Vang, Kjersti Stubø, Jupiter, dansere, Oofotr og MiNensemblet alle bidro til en forestilling som vil ta Vinterfestuka opp og fram mot nye 50 år med sin rallarkultur - var det Arthur Arntzen som nok en gang fikk publikum i Narvik til å ta helt av. Brølene i Folkets Hus kunne sikkert høres langt opp i både Gate 1 og Gate 2. Og med gode historier - mange av dem med sitt utspring fra Narvik og bl.a tidligere, sprengte han ikke bare lydmyren i salen - men også timeplanen. Men selv tvillingguttene på 3 1/2 måned forlot Folkets Hus med et smil om munnen.