Folkevandring til<br/> Narvik under VU

Artikkelen er over 13 år gammel

Hurtigruten «Finnmarken» klapper til kai for å være hotellskip under Vinterfestuka. Det dobler hotellkapasiteten i Narvik. Og man har håp om fullt belegg.

DEL

– Vi har allerede godt belegg de første dagene skipet ligger i Narvik. Frem mot den siste helgen er det enda mye ledig: men det er før vi har startet med markedsføringen for alvor. Vi har som ambisjon å fylle skipet, forteller Kent Inge Pedersen, produktansvarlig for Hurtigruten i OVDS.

– Det er nå først vi starter markedsføringen mot privatmarkedet, forteller Marit Haukland i rederiets markedsavdeling.

«Finnmarken» kan med sine 283 lugarer ta hele 640 gjester. Det er om lag en dobling av den eksisterende hotellkapasiteten i Narvik.

En ringerunde Fremover gjorde til Narviks overnattingssteder i går ettermiddag forteller om at det snart ikke er et eneste hotellrom igjen å oppdrive. Det er variasjon fra hotell til hotell, men gjennomgangsmelodien er den samme.

Ventelister, ventelister og atter ventelister. Det er en håndfull ledige rom spredt utover de ulike ukedagene ved de forskjellige hotellene, men samtlige forventer å ha smekk fullt hus under Vinterfestuka.

– Vi har stort sett fullt hele Vinterfestuka. Vi har litt ledig kapasitet i begynnelsen av uka. Begge helgene og noen av ukedagene er det ventelister, det har vi hatt i flere måneder allerede. Innen VU begynner vil alt av rom og senger være solgt, forteller resepsjonist Tina Denstad ved Quality Hotel Grand Royal.

Beskjeden er den samme fra alle overnattingsstedene. Så og si alt av rom er solgt, ventelister på ulike dager og forventning om fullt hus gjennom hele Vinterfestuka.

– Vi har i praksis fullt hus. Det er kun en håndfull rom igjen, og de vil bli solgt i god tid før VU. Det tilsier all erfaring. Også vi har venteliste for enkelte dager. Det er en guds lykke at «Finnmarken» kommer til Narvik. Mer kapasitet avler mer aktivitet, og det vil vi alle tjene på, sier innehaver og driver av Breidablikk gjestehus i Narvik, Sølvi Øgsnes.

Beskjedene fra hotellnæringen i Narvik om stor etterspørsel etter rom bringer optimismen hos Pedersen og Haukland i OVDS enda noen hakk oppover.

Artikkeltags