Fransk kafé<br/> på Spor 1

Artikkelen er over 13 år gammel

Spor 1 har fått Norges beste konditori i Oslo med på laget, og får sendt nordover 500 lekre kakestykker i anledning Vinterfestuka. – Vi skal lage fransk kafé, sier Beate Larsen.

DEL

–Vinterfestuka startet som en fransk festival, derfor fikk vi ideen om å lage en fransk kafé. Dessuten er jeg veldig glad i Frankrike, forklarer hun.

Berømt
Konditoriet drives av Pascal Dupuy. Han er den niende eieren av konditoriet som har eksistert siden 1895. Dupuy driver et stort og moderne konditori med restaurant i Drammensveien 10.

Pascal er medlem av den prestisjetunge «Relais Dessert International», som består av de 80 beste konditoriene i verden. Konditoriet har også fått æresprisen « Chevalier de l' Ordre du Merite Agricole» av den franske regjering. Pascal har også tatt 4. plassen i Verdensmesterskapet i konditorfaget. Konditoriet er også medlem av det høyt renommerte «Academie Culinaire de France»

500 kaker
Kakene blir sendt nordover i frossen tilstand, og alle kakestykkene er håndlaget og pyntet ett for ett. Kakene er i seg selv et kunstverk, og de finnes i 14 forskjellige varianter.

– Jeg tror vi får 13 forskjellige kaker. Her blir det først til mølla. Du får en orgasmisk opplevelse når du spiser disse kakene, lover Beate Larsen, og legger til:

– Dette hadde ikke vært mulig å få til uten hjelp fra Stig Winther og Terje Dypvik i Nord-Norsk Spedisjon.

Fransk kafé
Hele Vinterfestuka blir det fransk kafé nede på Spor 1. Det blir kafé inne i lokalet og i teltet utenfor.

– Teltet blir godt oppvarmet. Vi serverer også rundstykker og drikke til kakene, og håper at folk setter pris på tilbudet, sier Beate.

Hun hadde en liten uhøytidelig spørreundersøkelse om hva kundene forbinder med fransk kafé, og alle sa rød-rutede duker.

Derfor har hun kjøpt inn rød-rutede duker, fått hjelp av den franske ambassaden til å skaffe et fransk flagg, og hun har kjøpt inn bordflagg.

Fransk kafémusikk, slik franskmennene mener det skal være, har hun fått på en CD fra «Centre Culturel Francais».

– I tillegg skal Simen Høy Dypvik (16) spille og synge franske sanger for å lage rett stemning.

Artikkeltags