Gunnar «Gitar»er på plass

Artikkelen er over 13 år gammel

Egentlig kunne vi ha trykket den samme artikkelen år etter år. For når Vinterfestuka kommer, så sitter Gunnar Myklevold (66) i Ofoten Museum med sin gitar.

DEL

Også i år, like blid og like ivrig etter å forlyste besøkende med sitt klassiske spill.

– Ofoten Museum er et flott hus å spille i. Rommene er store, og det er god akustikk her. I år er jeg spesielt godt fornøyd med den plasseringen jeg har fått; i det samme rommet som VU-kunstneren har sin utstillingen. Her er det plass nok til at folk kan rusle rundt og se på maleriene hennes - samtidig som de hører på gitarmusikken min. Jeg har prøvd å sette sammen et repertoar som passer til bildene, for jeg ønsker jo ikke å dominere. Du kan godt si at jeg spiller musikk som ledsager en utstilling, sier Gunnar Myklevold.

I år er det 18. året at han spiller under Vinterfestuka, og han har ingen som helst planer om å slutte.

– Hvorfor skulle jeg det, så lenge folk ser ut til å like at jeg spiller, sier Myklevold.

På repertoaret i år har han en lett blanding av klassiske stykker skrevet av den spanske komponisten Fernando Sor, og de langt mer kjente komponistene Johan Sebastian Bach og Antonio Vivaldi. Men også cubansk og fransk gitarmusikk vil tone mellom veggene i muséet når Gunnar Myklevold neste helg igjen er å finne der med sin gitar.

– I tillegg blir det nok en og annen komposisjon av mitt store forbilde Andres Ségovia. Jeg kommer nok ikke unna hans vakre musikk, sier Gunnar Myklevold.

Artikkeltags