Halsbrekkende krumspring

Artikkelen er over 13 år gammel

Da skuespillerne fra Kulta i Tromsø framførte forestillingen «Stasjonsmesterskapet», fikk publikum endelig vite hvilke underlige og spenstige vesener som skjuler seg i Lokstall 1.

DEL

I forestillingen «Stasjonsmesterskapet» fikk publikum en oppvisning i artisteri helt utenom det vanlige, der gjøgleri, akrobatikk og underfundig skuespill fascinerte både barn og voksne. De mangfoldige artistene danset, sprang, løp og romsterte i hele lokalet, og avslørte at stasjonsbygningen rommer mer enn gamle lokomotiv.

Energisk
Festforestillingen som utøvende skuespillere og elever ved kulturhuset Kulta i Tromsø hadde laget til Vinterfestuka stod fram som stilfull og velkomponert.

De hittil ukjente vesenene møtte publikum allerede i ankomsten med musisering og akrobatikk. Musikken og handlingen i stykket fungerte på en helstøpt måte. Gjennomgangsfiguren, en petimeter av en stasjonsmester, skapte struktur i forestillingen, og skuespiller Kristian Overrein imponerte med sitt morsomme mimespill.

I det stasjonsmesteren var ute av syne, myldret det straks av energiske vesener som fant på de utroligste ting. De turnet om og gjennom hverandre, på scenen, midtgangen og i lange tøystykker som hang ned fra taket. Plutselig kom de syklende og sjonglerende, midt blant et storøyd og forundret publikum.

Flammesjonglering
Høydepunktet kom helt til slutt i forestillingen da stasjonsmesteren hadde dekket på et bord på scenen. Der stod det en termos og et lys, men i det han forsvinner for å finne seg en noe å tenne opp med, er vesenene der igjen. Denne gangen med fakler som de tenner og sjonglerer med.

Ungene Lokstall 1 måpte til de skumle flammetriksene og varmen bredte seg i lokstallen da skuespillerne blåste ild. Gjestene fra Kulta stod for en halsbrekkende, overraskende og spenstig forestilling der de på en mesterlig måte klarte å kombinere vanskelig stunt med overbevisende mimikk og kroppsspråk. Kult.

Artikkeltags