Hedret av Vinterfestuka

Artikkelen er over 14 år gammel

Hundekjøreren Hege Ingebrigtsen (37) og markedsføreren Ketil Singstad (38) ble utnevnt til «Æresrallar» og «Æres-Svarta Bjørn» søndag kveld.

DEL

Det var ved avslutningen av Vinterfestuka, i rådhusets bystyresal, at VU-stiftelsens styreleder Iris Bartholsen kunngjorde utnevningen.

Tilstede var alle de som direkte og indirekte har jobbet med Vinterfestuka, i tillegg til samarbeidspartnere, kommuneledelse og personer som tidligere har mottatt utmerkelser knyttet til Vinterfestuka.

HAR 29 HUNDER
Hege Ingebrigtsen er født og oppvokst i Narvik, har samboer, ingen barn, men 29 hunder.

Hun har gjennom årene vunnet 7 NM-gull, og har det siste året vunnet 2 EM-gull.

Hun regnes som en av verdens beste hundekjørere, og ifølge Iris Bartholsen går hun i Sverige under navnet «Narvik-ekspressen».

– I miljøet ble det hevdet at det ikke lot seg gjøre å komme fra Nord-Norge og hevde seg i hundekjøring på internasjonalt nivå. Men som hennes samboer sier, ingenting er umulig når du kommer fra Narvik, sa Iris Bartholsen.

KVINNER VINNER
Hege kjører med åtte hunder foran sleden, og løpene går over to eller tre dager. Menn og kvinner deltar i samme klasse, og det sies om sledehundekjøring at det er sporten hvor menn er menn og kvinner vinner, fortalte VU-styrelederen.

Hege bruker all ferie og fritid på sporten, og har ikke hatt sommerferie på 12 år.

– At vi i Narvik har en så stor idrettsutøver på et internasjonalt nivå, må vi bli flinkere til å verdsette, sa styrelederen.

SKAFFET LØNNA
Ketil Singstad tok i 1994 kontakt med Narvik Skisenter AS, fordi han med sin utdannelse innen markedsføring og økonomi og skiinteresse mente Fagernesfjellet hadde et uutløst potensial.

– Får jeg jobben dersom jeg skaffer lønna selv? spurte han. Og så gjort.

Siden har han jobbet året og døgnet på tamp for reiselivet i Narvik og det som nå heter Narvikfjellet. Sikkerhet, tilgjengelighet og åpningstider ble satt i fokus.

UTEN MIDLER
– Gjennom sitt utrolige engasjement har han synliggjort Narvik-regionen som reisemål. Narviks potensial som leverandør av «sterke opplevelser» dokumenteres stadig i reportasjer, bilder og filmer i nasjonale og internasjonale medier, noe årets «æresrallar» skal ha en stor del av æren for.

– Og dette er gjort tilnærmet uten markedsmidler, sa Iris Bartholsen.

Alpintilbudet er årsak til at Narvik som en av meget få kystbyer har et potensial for helårsturisme.

Dette er også årsaken til at Innovasjons Norge har satset på Narvik som pilot og reiselivsutvikling i landsdelen, sa Iris Bartholsen.

Artikkeltags