– Før i tida måtte du være tidlig ute dersom du skulle få plass helt foran scenen.

Kun 50

Trommis Kai Stiberg og resten av medlemmene i hardrock-bandet Skeptic fra Narvik er nestemann opp på scenen i lokstallen.

I det store lokalet befinner det seg rundt 50 mennesker. Og da telles også dørvakter, damene som selger brus og samtlige band som opptrer med.

Gidder ikke

Medlemmene i Skeptic er skuffa.

- Det var ikke sånn før. For cirka fem år siden så var det stappfullt her. Da var rallarrock mye artigere, forteller Stiberg

Vokalist Steffen Normark er helt enig.

– Musikkmiljøet i byen har dabba helt av. Folk gidder ikke mer. Rallarrock og Ungdommens kulturmønstring er de eneste anledningene folk som driver med musikk i byen har til å vise seg fram. All kred til de som har stått på for Rallarrock, men hvis folk skal komme, så må promoteringen bli bedre.

Sjanse

I alt sju band, fire fra Narvik, et fra Andenes, og trekkplastrene Kohinoor og Harbour Hookers stod på scenen i Lokstallen lørdag kveld. Rallarrock er ment som kvelden da de unge og ferske musikerne i distriktet skal få sin sjanse til å vise seg fram.

Fint publikum

– Selv om det ikke var så mange her, så har det vært kjempegøy å spille for dere.

Et av kveldens trekkplastre rapartisten Kohinoor, har sunget seg ferdig og takker den lille, men entusiastiske tilhengerskaren foran scenen.

I snart en time har de lyttet til sangene fra hennes ferske plate Kohi de Browny, og de klapper for harde livet.

– Dere har vært et fint publikum. Håper jeg kommer hit igjen.

Les mer i Fremover mandag