«Kor i VU»<br/> for første gang

Artikkelen er over 13 år gammel

Lørdag møttes ti kor til konsert i Idrettens Hus. Mønstringa markerte det som kanskje kan bli en fast tradisjon i VU-sammenheng.

DEL

Korene kom fra et spredt geografisk område, fra Stamsund i vest til Målselv i øst. Både rene mannskor og blandakor sang to sanger hver, og publikum fikk oppleve en variert konsert.

Narvik Jernbanekor tok i høst initiativet til å lage en korfestival under Vinterfestuka. Deltakerne på «Kor i VU» sang om formiddagen på besleggingen av statuene Rallaren og Svarta Bjørn. Om ettermiddagen møttes de til dyst i Idrettens Hus og fikk vist fram kvalitetene sine.

Ellen Annexstad Trolie ble utpekt til festivalens høye beskytter og stod for den offisielle åpningen. Med ti kor av ulik sammensetning, størrelse og repertoar ble det en variert korkonsert, der publikum fikk høre kjente og ukjente sanger. Fellesnevneren for deltagerne var at de utstrålte ekte sangglede, og Inge Johnsen fra Narvik Jernbanekor uttrykte et sterkt ønske om å gjøre Kor i VU til et fast innslag i vinterfestsammenheng. Konserten ble avsluttet med fellessang før deltakerne møttes til middag og festlig sammenkomst.

Artikkeltags