Tar frem det store smilet etter åpningshelgen

Vinterfestukas daglige leder, Gaute Skoglund, er strålende fornøyd med åpningshelgen. - Det var artig å se så mange små- og store i skikkelig festivalstemning, sier han.

Vinterfestukas daglige leder, Gaute Skoglund, er strålende fornøyd med åpningshelgen. - Det var artig å se så mange små- og store i skikkelig festivalstemning, sier han. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Samtidig er det konserter VU sliter med å selge billetter til.

DEL

Vinterfestukas Gaute Skoglund tar frem det store smilet etter åpningshelgen i årets festival.

- Veldig vellykket, er hans konklusjon.

- Vi fikk en pangstart allerede med åpningsforestillingen fredag kveld. Kombinasjonen av egne, unge talenter og unge utøvere av topp nasjonalt kaliber var helt i Vinterfestukas ånd. Det føltes rett å gjøre en slik satsing, og det viser også alle de tilbakemeldingene vi har fått fra publikum etterpå, sier daglig leder Skoglund.

Alt stemte

Barnas dag og kostymetoget er i utgangspunktet en garantert suksess, spesielt når været var så godt som det var lørdag formiddag. Fra tilskuerplass kunne VU-sjefen fornøyd se at både små- og store i fantasifulle kostymer dannet et rekordlangt tog gjennom byen.

- Det varmet å se all gleden, og da showet som ble presentert i Lokstallen etterpå traff midt i blinken så kunne vi ikke ha fått en bedre start på lørdagen.

Flere hensyn å ta

Kveldskonsertene lørdag ble som forventet; det vil si fullt hus for Hellbillies i Teatersalen og noe mer glissent for jentebandet Razika i Lokstallen.

- Noen mener at de to artistene burde ha byttet scene, og at Vinterfestuka ville ha tjent stort på det økonomisk i form av økt salg av drikkevarer…?

- Det kan hende, men vi har også et ansvar å ta i forhold til at Hellbillies har svært mange godt voksne fans. Folk som var tidlig ute og kjøpte de dyreste billettene til sitteplassene i Teatersalen. Det var disse plassene som ble solgt først. Selvfølgelig kunne vi tjent mer penger på å ha bandet i Lokstallen, men her lot vi hensynet til publikum veie tyngre. Razika er et band som skaper god stemning og glede der de opptrer, og de som hørte dem i Lokstallen melder tilbake at det gjorde jentene fra Bergen selv om det var færre på konserten enn det de håpet på.

For små saler

Gaute Skoglund skulle gjerne sett at festivalen disponerte flere konsertarenaer, og ikke minst at den største hadde plass til flere enn de 1.000 som er maksgrensen i Lokstallen.

- Folk tror kanskje at vi tjener store penger når kjente artister fyller Lokstallen, men artisthonorarene til de største er så høye at det gjør vi ikke så lenge vi aldri har muligheten til å selge flere enn 1.000 billetter. Derfor er Vinterfestuka selvsagt avhengig av å tjene penger på salg av drikke.

- Men som nevnt; vi har lyst til å bruke både Lokstallen og Teatersalen til konsertene våre, og kan ikke bare tenke på hvor vi kan tjene mest penger på salg, sier Skoglund.

Mye folk «på byen»

Tilbake til oppsummeringen av åpningshelgen, som festivalsjefen synes ble avsluttet på strålende måte av konsertene med Nordic Tenors og Jermund Larsen Trio.

- Begge konsertene innfridde virkelig. I tillegg var det artig å se mye folk ute i byen etter konsertene, og skikkelig god festivalstemning. En fin avrunding på åpningshelgen.

- Jeg har også lyst til å nevne det samarbeidet vi hadde med kinoen om sing-along. Nå var det ikke så mange voksne som deltok på «Grease», men billettsalget til ungenes sing-along på melodiene fra «Frost» er mye bedre. Uansett er dette et konsept vi ønsker å se om det er mulig å videreutvikle til neste år. Vi har fått noen tilbakemeldinger på billettprisen, og det må vi ta med i vurderingen etter Vinterfestuka.

Varierende billettsalg

Gjennom uka vi er inne i er det solgt godt med billetter til flere av konsertene. Noen er også helt utsolgt. Andre; som den med Unni Wilhelmsen og Henning Kvitnes og Cornelis-konserten til Jenny Jenssen og Hans-Erik Dyvik Husby er i ferd med å bli det.

Men, i den andre enden av popularitetsskalaen er det også konserter det omtrent ikke er solgt en eneste billett til.

To av disse er mandagens konsert med Tromsø-bandet «The Band Called Oh», som slåss om oppmerksomhet med atskillig mer kjente «Highasakite», og tirsdagens konsert med «Inge Bremnes band» med support fra Kjøpsvik-jentene i «Sweet Like Chili».

- Billettsalget sett under ett er egentlig helt som forventet, men til disse konsertene sliter vi med å selge billetter. Jeg må innrømme det. Og det er synd, fordi dette er unge, nordnorske artister som er på full fart opp og frem. Dette er artister vi garantert kommer til å få høre mye fra- og om i årene som kommer. Derfor er det et håp om at alle de som ennå ikke har bestemt seg for om de skal få med seg en konsert tar sjansen og satser på at de får en opplevelse som de kommer til å huske lenge.

Artikkeltags