– Vi gir mye, men vi får dobbelt tilbake

En sammensveiset gjeng: Sleggeklang er en sammensveiset gjeng, og leder Else Husjord sier at de trives veldig godt sammen. – Vi blir ikke lei hverandre etter så mange lange dager sammen. Etter Vinterfestuka er ferdig blir det sendt meldinger med «savner dere, synd VU er over», ler hun.  Foto: Privat

En sammensveiset gjeng: Sleggeklang er en sammensveiset gjeng, og leder Else Husjord sier at de trives veldig godt sammen. – Vi blir ikke lei hverandre etter så mange lange dager sammen. Etter Vinterfestuka er ferdig blir det sendt meldinger med «savner dere, synd VU er over», ler hun. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

For tiende år skal koret spre stemning i VU.

DEL

Vinterfestuka 2016:VU-tilbud: Prøver Fremover Pluss for kun 1 krone!

Da Rallarklubbens kor, Sleggeklang, startet opp i 2006 hadde det fem medlemmer. I dag har antallet økt til 19. Der blant har de egne musikere og gitarister, i tillegg til medlemmer som spiller munnspill, torader og trekkspill.

Koret har også noen solister, men synger for det meste unisont. Det gjør de uten dirigent.

Fire av frem fra oppstartsåret er fortsatt med: Else Husjord, Yngvar Egilsrud, Steivor Moan og Olav Henninen.

Fra morgen til kveld

Målet til Sleggeklang er å fremheve Vinterfestuka og rallartiden – samtidig som de lager hygge i byen. De har faste opptredener de gjør hvert år, i tillegg til at de tar oppdrag om det passer.

Les mer om Vinterfestuka her!

– Vi har noen få ledige rom i årets program, men vi har opptredener hver kveld, forteller leder Else Husjord.

De siste årene har de hatt mellom 30 og 35 oppdrag under Vinterfestuka.

– Et av høydepunktene våre er rallargudstjenesten i Hergot kapell, der har vi vært med siden vi startet opp.

Dåp og sykehjem

– Vi prioriterer steder som vanligvis ikke får så mye liv og røre den uka, forteller Husjord og nevner blant annet sykehjem.

– Vi har også besøkt Narvik Damebridge hvert år siden vi startet opp. Det setter de stor pris på.

Vi feirer Vinterfestuka med Fremover Pluss for kun 1 krone!

Sleggeklang tar også turen innom kjøpesentrene, også deltar de på åpen dag på studiested Solhaugen.

– Der synger vi og lager litt stemning, samtidig som vi får med oss alt det flotte elevene der gjør, forteller Husjord og tilføyer:

– Vi gir mye, men vi får dobbelt så mye tilbake.

I tillegg til «vanlige» arrangementer har også Sleggeklang stilt opp i private arrangementer hjemme, bursdager og barnedåp.

– Vi er altetende. Så sant vi har tid, så stiller vi opp, ler Husjord.

Fant gammelt dikt

I repertoaret har koret 19 viser. I tillegg har de diktet «Svarta Bjørn» som Husjord fant etter at moren hennes døde for noen år siden.

– Jeg vet ikke om det skal være melodi til diktet, jeg fant kun teksten, forteller hun. – Derfor fremfører vi det som et dikt når vi er i rolige forsamlinger.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags