Det siste skal scenograf Siri Angell Flengsrud og lysdesigner Tor Ditlefsen ha æren for. Deres kunstneriske bidrag tilførte den flotte komposisjonen akkurat det lille ekstra som skulle til for å gjøre totalopplevelsen komplett.

Fire fjell...
Frode Fjellheim har brukt sine opplevsler i og av fjellene og naturen rundt Narvik som utgangspunkt for komposisjonen sin.

Fire kjente fjell, men også fire årstider. Hvert fjell har sin sats, som alle innledes av elektroniske klanger og sløyfer før musikerne overtar.

I midten har Fjellheim lagt inn et flott, rytmisk mellomstikk - hvor sangeren Sofia Jannok joiket over temaet Áhkunjárga - Tøttas sitt nes.

Satsene har navn som «I begynnelsen var fjellet», «Fjellets kraft», og «Fjellets salme», og har lyssetting som passer hver enkel. Blått for vinteren, grønt for våren, orange for sommeren og gult for høsten. En vakker, visuell understreking av det tematiske i musikken.

Mange stilarter
Fjellheim er en komponist som behersker både klassisk, rock, jazz, modernisme og elektronika. I Áhkunjárga tar han i bruk alle. I tillegg til joiken.

Fjerdesatsen for eksempel - som beskriver Den Sovende Dronning - begynner rent elektronisk, før den glir over mot nasjonalromantikk.

Satsen foran var bygget opp motsatt; og utviklet seg fra å begynne klangfull og lavmælt til å gå over i rytmisk jazz - før den igjen roet seg helt ned mot slutten.

Gjennomført vakkert, og gjennomført glimrende framført av Nina Bergquist Rolland, Gro Torvanger, Cathrine Holst, Runar Sollie og Stig Molvær i Ensemble Oscar.

Narvik kommune kunne ikke gitt Vinterfestuka en bedre bursdagsgave.