Slo trommevirvel<br/> til ære for seg selv

Artikkelen er over 14 år gammel

Rombaks-musiker Svein O Andersen ble lurt trill rundt på Vinterfestuke-avslutningen. Han ble bedt om å slå en trommevirvel for mottakeren av «Sølvslegga 2005» – og fikk utmerkelsen selv!

DEL

«Sølvslegga» er Vinterfestukas høyeste utmerkelse.

Reiselivslaget har delt ut utmerkelsen helt siden 1960, og som det står i statuttene:

Den kan tildeles personer eller institusjoner som har slått et slag for Narvik by og i tillegg har medvirket til at Vinterfestuka er blitt en årlig foreteelse og således er blitt kjent langt ut over byens grenser.

FINTET UT
Det var reiselivslagets Kjetil Moe som sto for utdelingen, og han fintet ut Svein Andersen fra starten av.

Foran alt av «Vinterfestuke-prominenser» ba han Andersen komme fram for å motta blomster. Fordi det i år er 30 år siden han første gang spilte i det som den gang het Rallarmusikken og nå heter Rombaksmusikken.

Så måtte Andersen med sin skarptromme bli stående, for å spille en trommevirvel for slegge-mottakeren.

MUSIKALSK GLEDE
– Mottakeren har «Sølvslegga 2005» er en av Vinterfestukas mest trofaste slitere. Han har spredt musikalsk glede i mange år. Det kan sies mangt om årets mottaker, og det blir da også gjort, fortalte Kjetil Moe før han dro en historie om markedsførings-tur ute og en annen om burhøna «Agda» som Rombaksmusikken og pris-mottakeren fikk etter et VU-besøk av «Åsblæsten» fra Landsbrukshøgskola på Ås.

Burhøna var med på avslutnings-arrangementet, så ifølge Kjetil Moe er det altså ikke bare nå for tida det pågår kakling i bystyresalen.

EN INSPIRATOR
– Fra midten av 70-tallet spilte sleggemottakeren i Ankenesmusikken som i 1975 utgjorde Rallarmusikken.

– Årets mottaker av «Sølvslegga» har vært en pådriver og inspirator for mange i Rombaksmusikken. Ved flere anledninger hvor det så ut til at musikken ikke ville klare å stille mange nok til neste Vinterfestuke, har prismottakeren tatt tak og klart å samle nok musikere til å videreføre tradisjonene, fortalte Kjetil Moe.

KASSEROLLE
Mottakeren har «Sølvslegga 2005» har spilt skarptromme i Rombaksmusikken i 29 år.

På musikkens egne internettsider står han i det trettiende året nå oppført under instrumentet kasseroller..

– Da kan du ta trommevirvelen, Svein, sa Kjetil Moe.

Og tildelte «sølvslegga 2005» til Svein.

Der og da glemte Rombaksmusikkens engasjerte medlemmer at de har spilt og sunget ei hel uke på tamp. De var spinnville – og fortsatt svært musikalske.

Og Svein, og også de andre ildsjelene i musikken, mottok velfortjent applaus.

Artikkeltags