Men det forutsetter at du enten har vært medlem i Svarta Bjørn-komiteen, spilt i Rombaksmusikken eller Rallarmusikken, eller vært vekter i løpet av Vinterfestukas 50 år lange historie.

Viktige medspillere
Det er VU-jubileet som er anledningen til at alle som har vært utnevnt til Svarta Bjørn er invitert. Men stiftelsen Vinterfestuka ønsker også å samle andre som har vært viktige medspillere i VU.

– Vi vil ha med oss flest mulig fra Svarta Bjørn-komiteen, Rombaksmusikken og vekterne, sier Vigdis Østensen, Kirsten Nystrand og Kjetil Moe. Sistnevnte er «pensjonert» vekter og gleder seg. Rallarantrekket er allerede luftet og klart til bruk.

Over 30
Så langt har over 30 av i alt utnevnte Svara Bjørner takket ja til invitasjonen. Og flere kan det bli. For ennå gjenstår det å komme i kontakt med fem «bjørner», to svenske og tre finske. Detektivarbeidet for å spore dem opp og gi dem invitasjonen foregår med uforminsket styrke, fastslår Vigdis Østensen og Kirsten Nystrand, som sammen med Unni Forshaug og Bente Kristensen utgjør prosjektgruppen for denne del av jubileumsmarkeringen.

Svarta Bjørnene ankommer i løpet av torsdag 16. mars og blir i Narvik frem til søndag 19. mars. De skal blant annet delta på Svarta Bjørn-konferansen som arrangeres fredag 17. mars, pluss at de blir å se rundt på flere arrangementer.

De andre
Men så var det alle de andre, fra Svarta Bjørn-komiteen, alle vekterne og de som har spilt i Rombaksmusikken (tidligere Rallarmusikken), som man vil ha kontakt med.

– Bare siden 1981 har det spilt over 40 stykker i Rombaksmusikken, det har vært 8–10 vektere og over 15 i Svarta Bjørn-komiteen. Vi vil ha også disse med til samlingen med Svarta Bjørnene på kvelden torsdag 16. mars, sier Kjetil Moe.

– Helst bør vi vite et par dager før treffet hvem som kommer og vil være med, sier Vigdis og Kirsten.

Så de som føler seg kallet: Det er bare å ta kontakt med Stiftelsen Vinterfestuka.