Sterke navn til<br/> litteraturseminar

Artikkelen er over 13 år gammel

Lars Saabye Christensen, Jo Nesbø og Morten Harry Olsen er bare tre av forfatterne du kan møte på årets litteraturseminar i Narvik.

DEL

Det er en lang og god tradisjon å arrangere litteraturseminar den første helga i Vinterfestuka.

I år settes fokus på «det nære revir», og programmet har som alltid et meget interessant innhold. I hvertfall på papiret. Årets store navn er uten tvil Lars Saabye Christensen, den norske samtidsforfatteren som har størst suksess både nasjonalt og internasjonalt.

– Det at han har bodd på Sortland en lengre periode, gjør han ekstra spennende for årets seminar. Saabye Christensen skal holde foredrag om sitt forfatterskap mandag 13. mars. I tillegg skal han bokbades av Fremovers tidligere litteraturanmelder Finn Stenstad på Festivalkroa samme kveld. Det vil gi gode muligheter for å få vite om Christensen tror at årene nordpå har hatt betyding for hans bøker, forteller Sissel Holtet på fylkesbiblioteket.

Andre forfattere deltakerne får møte på litteraturseminaret er Narvik-fødte Morten Harry Olsen, Endre Lund Eriksen fra Tromsø/Bodø, Kine Hellebust fra Harstad/Malangen og Åsa Larsson fra Kiruna. Sistnevnte slo gjennom med dunder og brak i Sverige med krimromanen «Solstorm». Larsson bor i Stockholm, men har lagt handlingen i romanen sin til Kiruna. Her må hovedpersonen hennes, Rebecca Martinsson bidra til å oppklare et mord i kirka.

– Dette er fire svært ulike forfattere som skriver i ulike sjangere og for ulike målgrupper. Det de har til felles er at alle har tilknytning til regionen, og de har alle meninger om sitt revir - sier Holtet.

Artikkeltags