Piribauer er for tiden aktuell med sin fjerde cd, og «Sødra gatan» som plata heter, slippes først i Norge. Piribauer spiller vise og folkrock, og at han er norgesfrik får vi en anelse om på en av låtene.

Låten ” Beiarspalm” har norsk tekst og fremføres på ekte nordlandsk av den svenske norgesfriken - Det er en slags hyllest til Norge. Da jeg var ung hadde jeg og noen kamerater norske kjærester som bodde i Beiarn. Vi trivdes veldig godt i Norge og det var noe helt annet å komme hit. Naturen er nydelig og nordlendingene er så flotte mennesker. Når vi er på hytta i Skarmodal er vi ofte innom Hattfjelldal, forteller Piribauer til Helgeland Arbeiderblad.

Skarmodal var også stedet der det meste av materialet til «Sødra gatan» ble skrevet og komponert. Til den norske låten fikk Piribauer god hjelp av Karl Ove Aronsen fra bandet Søsterhjemmet.

- Han likte resultatet og syntes jeg sang nesten rett, forteller en lattermild Piribauer videre. Svensken satser på å knytte en del kontakter under sin norgesturne og Terje Nilsen er en av dem han ønsker å få møte.

Lurer du på hvordan det låter når en svenske synger på nordlandsdialekt, så møt opp på Rallarrock førstkommende lørdag.