Uforglemmelig urframføring

Artikkelen er over 14 år gammel

De lange stokkene dundrer taktfast i scenegulvet, mens de seks ungdommene som trakterer dem kommer med rytmiske utrop.

DEL

De er alle en del av det spektakulære åpningsnummeret under kveldens Rallarrock i Lokstall 1. Der kommer 35 ungdommer fra Narvik til å presentere en uforglemmelig urframføring sammen med perkusjonisten Terje Isungset.

– Ja, det kommer til å bli full trøkk i en halv time. Et ungdommelig, urbant uttrykk som musikalsk spenner fra opera til heavy metal. Iblandet det hele blir det innslag av ballett, jazzdans, foto og basket (!). Utgangspunktet for hele åpningsnummeret er de flinke, unge musikerne, sangerne og danserne som finnes i Narvik.

Det forteller Terje Isungse., De siste dagene har han jobbet sammen med ungdom fra Narvik for å skape kveldens forestilling. I går formiddag øvde han sammen med rytmegruppa, før hele «skaperverket» skulle sys sammen med band, kor, dansere og basketspillere.

– Jeg hadde med meg noen tanker, noen rytmer og et par låter da jeg kom til Narvik. Resten har vi sydd sammen her, og resultatet - det blir tøft. I tillegg til musikken, dansen, sangen og rytmene blir det også mye lys og mye røyk. Dette er noe både ungdom og andre i Narvik bør få med seg, men da må de komme tidlig til Lokstall 1. Vi begynner nemlig samtidig som barne-tv - uten sammenligning forøvrig, sier Terje Isungset.

Selv skal han spille munnharpe for anledningen. Rytmene overlater han til ungdommen - denne gangen.

Artikkeltags