Font

Forventes å bli en bestselger også i år

Tekst og foto: Rune Dahl

I perioden 2014 til 2020 har Nissan Leaf vært Narviks desidert mest solgte elbil. Og ingenting tyder på at dette vil endre seg. Totalt har nesten 400 elbil-eiere hentet sin nye Nissan Leaf hos BenTro Bil. Det er halvparten av den totale elbil-parken i byen.

I år har vi en målsetting om å selge rundt 100 Nissan elbiler. Året har startet bra.

Ole Johnny Pedersen, salgssjef

BenTro Bil As ble etablert i juli 1995, og fylte 25 år i 2020. Bedriften ble startet opp med merkene Chrysler og Jeep, og har i en del år også vært forhandler for Seat, Skoda, Dodge og Nissan.

- Pr. idag forhandler vi bare Nissan og er storfornøyde med det. Anlegget som ligger i Rombaksveien 45 like inntil E6; fikk seg en skikkelig oppgradering utvendig og innvendig i 2020, og fremstår i dag som moderne og ryddig, forteller Pedersen.


Salgssjefen forklarer det gode salget med gode priser, fornøyde kunder og kort leveringstid som viktige faktorer for at modellen har blitt solgt i så stort antall.

- Det er stor grunn til å tro at 2017 var siste gang vi så en ren bensin-/dieselbil på salgstoppen i Narvik. Stortinget har som klima-målsetting at alt nybilsalg i 2025 skal være ladbart, - og det ligger det an til slik prognosene nå ser ut, sier salgssjefen.


Land vehicle, Automotive tire, Alloy wheel, Car

BenTro Bil merker forskjell på dagens elbil-kunder. Først ut kom de som var interessert i ny teknologi. Så kom de som var mere økonomisk motiverte, de som tenkte på bruavgift, pendling og dieselforbruk. Dagens kunder derimot er den vanlige mannen i gata som kjøper elbil som den naturligste ting.  

Nå gleder Ole Johnny seg til at en ny forventet bestselger er på tur inn dørene til BenTro Bil i Narvik. Mot slutten av året kommer Nissan Ariya, en SUV med høy ytelse, lang rekkevidde og stappet med moderne utstyr. Bilen fås med 4x4 og 1500 kg hengervekt.

Automotive parking light, Land vehicle, Tire, Wheel, Car, Sky, Cloud, Building

Ariya

Automotive lighting, Motor vehicle, Tire, Car, Wheel, Hood, Sleeve, Grille
Font
Automotive tire, Wheel, Rim, Font

Besøk vår hjemmeside HER