PEAB Bjørn Bygg er totalentreprenør på Kongensgate 49. Fra venstre: Dennis Hansen, Lasse Trøite og Stian Søderholm. Foto: Rune Dahl
Material property, Font, Line

Pur ung publikumsveteran

Prosjektansvarlig

PEAB Bjørn Bygg er totalentreprenør av Kongensgate 49. Bedriftens Narvikavdeling har hatt hele ansvaret for prosjektet K49, i forhold til byggherre Narvikgården, gjennomføring av eget arbeide og koordinering av en hel rekke underleverandører.

Kongensgate 49 er søsterbygget til rådhuset, og ligger midt i hjertet av Narvik. Over en periode på rundt 1,5 år har bygningsmassen gjennomgått en omfattende forandring.

- Vi snakker om en total rehabilitering, forteller Lasse Trøite, anleggsleder ved PEAB Bjørn Bygg.

- Vi har vært med fra prosjekteringen i startfasen til gjennomføring og ferdigstillelse nå i sommer. Det har vært et lærerikt og morsomt prosjekt, hvor vi har fått testet oss på det aller meste, fra stålkonstruksjoner og heisgrube med tilhørende sjakt til betongrehabilitering, forteller han.

Som totalentreprenør så har PEAB Bjørn Bygg hatt det overordnete ansvaret for hele rehabiliteringsprosessen av K49.

- Vi har stått for innhenting av prosjekteringsgrunnlag og utførelse av bygg -og anleggsarbeider på fasade og første/fjerde etasje. Vi har også valgt underleverandører til prosjektet. De aller fleste av disse har levert til gull, sier Trøite.
 


Peab Bjørn Bygg kan fortjent sette seg ned og ta en velfortjent pause. Lokalene i K49 ble strålende. Fra venstre: Dennis Hansen, Lasse Trøite og Stian Søderholm. Foto: Rune Dahl

Pur ung publikumsveteran

Satser på egne arbeidere

Arbeidet i K49 startet i mars 2021. Siden da har det vært stor aktivitet i og utenfor bygget som ligger nesten midt i byens hovedgate. Lokalene har blitt strippet og etasjene bygget opp på nytt.

- I tillegg til oppbyggingen av alt innvendig så har vi også skiftet ut alle vinduer og hele fasaden. På taket har vi utvidet teknisk rom. Betongfasaden ble en spennende utfordring, da den var preget av tidens tann. Men jeg føler absolutt vi har lykkes i å tilbakeføre den til fordums prakt, sier Dennis Hansen, prosjektingeniør for PEAB Bjørn Bygg.

PEAB Bjørn Bygg har hatt 13-14 egne tømrere i prosjektet. I tillegg har det vært leid inn omtrent like mange eksterne tømrere.

- Det har vært en stor jobb med mange faktorer som skal klaffe. Rehabilitering krever mere i alle faser, og er stort sett mere utfordrende enn nybygg. Men alt i alt har vi kommet godt i mål med prosjektet, sier Stian Søderholm.

PEAB Bjørn Bygg har benyttet lærlinger på prosjektet i alle fag.

- Vi satser på egne arbeidere, og i prosjektet har en av våre lærlinger avlagt svenneprøve, til meget godt resultat, avslutter Søderholm.


 


Furniture, Table, Flowerpot, Plant, Workwear, Houseplant, Chair
Foto: Rune Dahl

Om oss

PEAB Bjørn Bygg er en av de ledende entreprenørene i Nord-Norge, og er organisert med hovedkontor i Tromsø, og avdelingskontorer i Alta, Kirkenes, Bardufoss, Finnsnes, Harstad, Stokmarknes og Narvik.

Selskapet har siden oppstarten i 1922 vært i kontinuerlig utvikling, både i forhold til antall ansatte og kompetanse og mengden oppdrag og kompleksitet.

Vi utfører alle typer entrepriser i offentlig og privat sektor, og jobber både med nybygg og rehabilitering. Typiske prosjekter er leilighetsbygg, boliger, skoler og barnehager, kultur- og idrettsbygg, hotell, kontor- og næringsbygg, helse- og omsorgsbygg, industribygg, kaier og mindre broer.

I tillegg utfører vi også oppdrag innen service, rehabilitering og ombygging på alle typer bygg. Våre medarbeidere er vår viktigste ressurs og vi har et stort antall høyt kvalifiserte håndverkere innen betong, tømring og snekring.

Vi har også bred erfaring i å jobbe med prosjekter, fra utvikling og prosjektering i startfasen til gjennomføring og ferdigstillelse. Våre erfarne ingeniører og tegnere kan bistå deg i å utvikle ditt prosjekt nøyaktig slik du ønsker.

PEAB Bjørn Bygg er en engasjert samfunnsbygger med sterk forankring i Nord-Norge, og snart 100 års erfaring i bransjen. Selskapet har i dag ca. 450 ansatte og en omsetning på 1,5 milliarder.