Totalbilde_for_web.jpg

Granavolden Gjæstgiveri

Granavollen - et historisk hjertekammer i Norge

HISTORISK: Et besøk på Granavolden Gjæstgiveri byr på fantastiske opplevelser både når det gjelder mat og overnatting i historiske omgivelser. Foto: B.T. Stokke

Gjennom mer enn tusen år har Granavollen vært et historisk knutepunkt i Norge. Her har middelalderens konger hatt møtested, reisende funnet hvile, kunstnere hentet inspirasjon og pilegrimer pustet ut på veien til Nidaros. I dette historiske, vakre landskapet ligger Granavolden Gjæstgiveri som i mer enn 360 år har ønsket velkommen til kortreist god mat og ikke minst himmelsk gode senger!

Gjestgiveriet er totalrehabilitert de siste årene, og fremstår i dag topp moderne, men med tradisjon og historie i behold. Gjestgiveriet ligger vis-avis Søsterkirkene fra 1100-tallet, som er åpne for besøk hver dag i hele sommer fra 15.juni til 16. august. På gjestgiveriet serveres det også á la carte middagsmeny hver dag. Gjestgiveriet har alle rettigheter.

Nærmeste nabo er Glasslåven Kunstsenter, der sommerutstillingen i år er «Fra balkongen» av billedkunstner Giske Sigmundstad. Utstillingen er åpen hver dag fra 13. juni til 16.august.

Annonsørinnhold fra:


GG logo bla_St.jpg

Utsøkt kulturlandskap

Over Granavollen går den gamle Bergenske kongevei, der en rekke historiske steder ligger langs veien. En vandring nordover langs kongeveien mot middelalderkirken St.Petri på Tingelstad er en vandring i et enestående kulturlandskap. God skilting underveis viser hva som ligger langs veien. Gamle hulveger og merkede gravhauger er bare noe av det man kan se på nært hold. Ved St.Petri kirke ligger også Hadeland Folkemuseum med blant annet over 30 antikvariske bygg fra 1700 og 1800-tallet.

Bakgard_Sommer 1.JPG

Opplevelser

Kort kjørevei er det også til Kistefos museet, som kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser. Kort vei er det også til Hadeland Glassverk, som har en rekke shopping, aktiviteter og matopplevelser.

Bading og soling

Vestvendte Ulnestangen badeplass i Røykenvik ved Randsfjorden er også bare en kort kjøretur unna. Der finner du sandstrender, badebrygge, sandvolleyballbane, lekeplass, parkeringsplass og toalett

Book ditt opphold på Granavolden Gjæstgiveri

NYTE SOMMERDAGER: Granavolden Gjæstgiveri holder åpent hver dag i hele sommer for både overnatting og servering. Besøk den fine kaféen.

Balpanne_Gregersstua.JPG
Nye_rom_dobbeltrom.jpg
Stig sine gjester.jpg

FANTASTISKE OMGIVELSER: På Granavolden Gjæsgiveri kan du overnatte i historiske og unike omgivelser, med fine rom. I tillegg er maten er opplevelse i seg selv.

Meny

Ja vi reiser i Norge

Reis til: