Rondane.jpg

Fra solfylte svaberg til fantastiske toppturer 

- Her er ti høydepunkt fra Østlandet

UT I NATUREN: Østlandet byr på mange varierte og fantastiske naturopplevelser. Her på tur i Rondane.

Østlandet har noe for en hver smak. Her kan du gjøre alt fra å dra på strandferie, fjellturer eller kose deg i urbant byliv. Her får du ti av våre høydepunkter fra denne delen av landet.

1. Oslo by

Vi kommer ikke unna selveste hovedstaden, som har mye mer å by på enn Karl Johan, slottet og Holmenkollen (selv om det også er veldig stas). Oslo fortjener minst en langhelg av sommeren din. Ta deg en tur til en av øyene i Oslofjorden, bad deg gjennom Oslo`s utallige museer og parker eller finn noen skjulte skatter. Visste du at Damplass i Ullevål Hageby er som å komme inn i en liten eventyrlandsby? Ta deg en kaffe her før du planlegger neste steg i Oslo-ferien din. Kanskje vil du ende opp på Sørenga hvor du både kan bade og nyte et godt måltid.

Oslo.jpg

2. Tønsberg

Norges eldste by ligger kun en drøy times kjøretur fra Oslo, og innehar også en av Norges mest populære brygger i sommermånedene. Brygga i Tønsberg er også et godt utgangspunkt når du skal oppleve byen. Mens du nyter sommerdagene i Tønsberg må du ikke glemme å legge et besøk til Osteberghaugen og Slottsfjellet. Rett utenfor byen finner du også øyene Tjøme og Nøtterøy i tillegg til nasjonalparken Færder. Her finnes masse aktiviteter for hele familien. Helt ytterst på Tjøme finner du også det populære utfartsområdet, Verdens Ende. Det er med andre ord ikke noe å vente med; planlegg turen din til Tønsberg nå.

Tnsberg.jpg

3. Kragerø

Perlen blant kystbyene er betegnelsen til Kragerø, og det med god grunn. I denne skjærgårdsbyen skal det godt gjøres å ikke finne hvilepulsen. Kragerø har en unik stemning og atmosfære med sine trange gater, koselige kafeer og spesialbutikker. Stedet kan skilte med over 490 øyer, skjær og holmer. Av aktiviteter kan du ta med sykkelen å utforske nærområdet, fiske, spille golf, dra på spa eller legge deg på en holme i solen. Kragerø har rett oss slett bare en atmosfære som må oppleves.

Rjukan.jpg

4. Rjukan

Rjukan er en mangfoldig destinasjon med masse forskjellige attraksjoner. Visste du forresten at Rjukan er på UNESCOs verdensarvliste? Dette på grunn av den unike historien som finnes her. Når du er i Rjukan kan du blant annet oppleve historien der kampen om tungtvannet skjedde. Hvor spennende er vel ikke det? Her er det også flere flotte turmuligheter, hvor Gaustatoppen kanskje er den mest kjente. Turen opp til Gaustatoppen med Gaustabanen er en opplevelse for livet. Sett av god nok tid når du skal til Rjukan.


5. Øyhopping på Hvaler

Vi beveger oss øst for Oslo og til sommerparadiset Hvaler. Jeg kjenner lukten av sol og saltvann bare ved å ta ordet i min munn. Hvaler har mange flotte øyer å by på, og vi anbefaler derfor øyhopping med Hvalerfergene, for at du skal få oppleve mest mulig. Kanskje det også passer deg å ta med sykkelen? Og mens du er i området ville jeg slått denne turen sammen med en tur til Fredrikstad og den koselige gamlebyen der, som faktisk er en av de best bevarte festningsbyene i hele verden.

image.png
image.png
image.png

Kun en kort biltur nord for Oslo ligger de store,
vakre innsjøene våre.

Rundt Mjøsa, Randsfjorden og Tyrifjorden er det godt for små og store å feriere.

Det gode livet på landet byr på nære opplevelser og hyggelige aktiviteter for hele familien.

Er du og din familie glad i campingferie?

Eller kanskje dere vil bo på en bonderomantisk gård? Mulighetene er mange.

Velkommen til Innlandet!
Bestill brosjyre og les den digitalt

image.png

Annonse

6. Jevnaker

Jevnaker har den senere tiden blitt mest kjent for Kistefos-museet, som New York Times har skrevet om og mente i seg selv var godt nok grunn til å besøke Norge. Riktig nok er det et fascinerende anlegg i fantastiske omgivelser som absolutt fortjener nordmenns oppmerksomhet denne sommeren. Like borti veien finner du også Hadeland Glassverk, som er populært for både store og små. Her kan man blant annet blåse egne glass og besøke bondegården. Sjekk ut Thorbjørnrud for lokal mat og råvarer, og ikke glem en dukkert i Randsfjorden.

Peder Balke-Senteret_Peder_Balke_Byste_Foto_Pederbalkesenteret.jpg
copyright_laurianghinitoiu_kistefosmuseum 4 of 17 7898.jpg

Kun en kort biltur nord for Oslo kan du oppleve kunst og kultur i verdensklasse.

Hva med å oppleve Kistefos i sommer? Det nye spektakulære galleriet «The Twist» er på The New York Times’ liste over anbefalte steder å besøke i 2020.

Galleriet Peder Balke-senteret på Kapp har vakker utsikt over Mjøsa og kan blant annet by på utstilling med billedhogger Elena Engelsen i sommer.

Disse og flere fantastiske kulturopplevelser kan du lese om i vår brosjyre. Velkommen til Innlandet.

Velkommen til Innlandet!
Bestill brosjyre og les den digitalt

image.png

Annonse

7. Mjøsa

Rundt Norges største innsjø finnes det en mengde skjulte perler og morsomme aktiviteter. Start turen i Mjøs-området med en tur på Mjøsas hvite svane, Skibladner. Dette er verdens eldste hjuldamper som går mellom Mjøs-byene. Ikke gå glipp av Alf Prøysen sin historie i Ringsaker. Helgøya må også oppleves. Her kan du senke skuldrene. Overnatt i tretopphytte, på gård eller binde hengekøya fast i noen trær - alle overnattingene garanterer Mjøsutsikt. Ta en sykkeltur rundt på øya eller lei en kajakk. Ikke gå glipp av de lokale råvarene som finnes her. Mens du er rundt Mjøsa kan du avslutte turen i OL-byen Lillehammer med sine sjarmerende trange gater og severdigheter. Mjøs-byen Hamar har også mye fint å by på med sitt stadige mer variert kulturliv. Mest kjent er de for den 950 år gamle Hamardomen med sine unike ruiner. Velkommen til Mjøsa - her er det mye som kan utforskes.

Mjsa.jpg
Rondane.jpg

8. Rondane

Dette er mekka for friluftsentusiaster. Drøyt en og en halv time nord for Lillehammer finner du Norges eldste nasjonalpark. Her kan du gå fra hytte til hytte, og fra topp til topp i ukesvis om du vil. Rondane kan nemlig skilte med intet mindre enn ti fjelltopper på over 2.000 meter. Rondslottet er det høyeste med  2178 meter over havet, men likevel langt fra den eneste toppen som er verdt å bestige i denne flotte naturen. Rondvassbu kan være et godt utgangspunkt for mange. Her kan du også leie kajakk. Og mens du er i Rondane, hvorfor ikke ta en tur på elgsafari? Det er med andre ord bare å begynne planleggingen av turen til denne unike nasjonalparken.

Jotunheimen.jpg

9. Jotunheimen

Betegnes som Norges mest populære nasjonalpark, og det med god grunn. Her finnes utallige turmuligheter med over 50 merkede stier. Vi kommer heller ikke bort fra to av Nord-Europas høyeste fjell, Galdhøpiggen og Glittertind. Den mest populære turen er imidlertid Besseggen, som blir sett på som et “must” for alle nordmenn. Naturen i Jotunheimen er spektakulær. I tillegg til fjellene finner du også fantastiske fosser og breer. Skulle du trenge en hviledag fra fjellturene er det ikke langt til Sjoa hvor du kan få en morsom raftingopplevelse. Det er heller ikke langt til Brimiland mellom Vågå og Lom, som byr på unike matopplevelser. Det sies at alle nordmenn burde ha besøk Jotunheimen, minst én gang i livet. Start planleggingen nå.

image.png

Velkommen til en gårdshandel med
lys, gaver og lokalmat.

Annonse

Ta en stopp langs veien og opplev stemningsfulle
omgivelser på Søberg Gård.

I sommer frister vi med en kopp kaffe,
Rørosis eller andre godsaker hos oss.

Du finner oss ved Rv3 mellom Alvdal - Tynset.

Unn deg en sommerstopp langs Rv3!

Åpningstider:
ALLE dager 10-18 ( 20. juni - 20. aug.)


image.png
sberggaard.jpg
sberggaard2.jpg

10. Nord-Østerdalen

Nord-Østerdalen blir ofte brukt som gjennomreise på vei fra Østlandet til Trøndelag. Men her er det verdt å legge inn flere stopp. Visste du blant annet at Nord-Europas lengste canyoner finnes her. Jutulhogget har en dybde på inntil 240 meter, og finnes rett utenfor Alvdal. Alvdal er verdt et stopp i seg selv for en skikkelig Flåklypa-opplevelse med et besøke på Aukrustsenteret. Femundsmarka er også en fantastisk opplevelse. Ta båten MS Fæmund II og nyt naturen sammen med lokalprodusert mat. Savalen fjellhotell er også et fint besøk for å senke skuldrene. Fortsett deretter veien videre mot Røros og Trøndelag, og nyt ferden gjennom Norge.

God tur!


image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png

Meny

Ja vi reiser i Norge

Reis til: