Key West-inspirert perle så hjemmekoselig at du risikerer å aldri ville reise derfra

Hankøsund Restaurant

GOD STEMNING: Christian Unterweger og Kenneth Kas har tatt med seg en del av Key West inn i restauranten i Hankøsundet.

“Velkommen hjem”! Med disse ordene ønskes du velkommen til en matopplevelse du garantert vil ha mer av. En opplevelse fordi maten er så god som den er, men også fordi denne restauranten har en helt unik atmosfære.

Surfe-musikken fyller lokalet, de store vinduene i restauranten står på vid gap for å slippe sommervarmen inn til gjestene, båtene putrer forbi i sundet og sommerfølelsen kommer snikende. Det føles som å være på en strandrestaurant i sydligere strøk, men surfebrettene er byttet ut med båter på brygga, og vi befinner oss på Hankøsund Restaurant utenfor Fredrikstad.

– Jeg elsket Key West da jeg var på ferie der for mange år siden, og da jeg tok over her i 2011 tenkte jeg at det var et konsept og en atmosfære som hadde vært fin å gjenskape her. Vårt mål er å kombinere avslappet stemning med profesjonell service og god mat. Selv om det kanskje ser litt ut som et sirkus her - det er profesjonelt, ler daglig leder, Christian Unterweger - østerrikeren som kom til Norge på ferie en sommer i 2006 og aldri reiste hjem igjen.

Når Christian snakker om sirkus, refererer han til de fargerike detaljene som preger restauranten. Overalt er det rustikke messingskilt, hjemmesnekrede skilt, rare, små pynteting som gjør denne plassen så personlig og så koselig.

Annonsørinnhold fra:


image.png

FARGERIKT INTERIØR: Restauranten gir en følelse av sommer uansett om man sitter ute på brygga eller inn i restauranten. Daglig leder, Christian, har satt sitt fingeravtrykk på interiøret ved å stadig bringe nye småting inn i restauranten.

4,5 tonn blåskjell og 6000 burgere

Hankøsund Restaurant er en sommerrestaurant. Her kan du sitte i sola på et av bordene på brygga, ta en is på “Hankø Beach” - som ikke er en ordentlig strand, men en liten sandkasse med strandstoler og en palme ytterst på brygga - eller nyte maten inne i den svale restauranten. Selv på en regnværsdag skinner sola her.

– Hovmesteren vår, Kenneth, han går alltid i solbriller uansett vær. Han ser egentlig litt Key West-ut hele han, smiler Christian når svenske Kenneth går forbi med serveringsbrettet fullt av forfriskninger.

Som interiøret er også maten delvis inspirert av Key West og Bahamas, men klassiske norske retter er også å finne på menyen - med en liten vri.

– Vi har alt fra ceviche og tacos til burgere, fiskesuppe og blåskjell. Det er mange klassikere på menyen. Det er fordi vi har mange faste gjester som kommer igjen og igjen, og de vil gjerne også ha de samme rettene gang på gang.

Hanksund_03.jpg

POPULÆR RETT: Blåskjell er en av de klassiske rettene mange gjester kommer tilbake for på Hankøsund Restaurant.

Hva er folkets favoritter?

– Vi selger 4,5 tonn blåskjell hver sommer og steker opp rundt 6000 burgere, så de rettene er folk glad i. Men vi er også kjent for vår Lysing-rett som serveres med risoni.

Alt er så klart hjemmelaget, og Christian sier det er litt “trøkk” i alle rettene. Menyen er ikke for avansert, og det er helt bevisst fra Christian sin side.

– Det er viktig for meg at maten ser fin ut, den skal være god og det skal gå fort - da kan vi ikke lage de mest avanserte rettene.

Og for alle softis-elskere der ute - her kan du bestille en softis bonanza! Hvor frustrerende er det ikke å bestille softis med strøssel, og det du får er en teskje med det du elsker aller mest strødd forsiktig over isen? Bestiller du en softis bonanza får du flere glass med strøssel plassert på bordet og ulike søte sauser ved siden av. Vær så god - forsyn deg!

Hanksund_04.jpg

SOFTIS BONANZA: Bestiller du en softis bonanza trenger du ikke være redd for om du får nok strøssel.

Kom som du er

Om du kommer til Hankøsund Restaurant i båt eller bil spiller ingen rolle. Det viktigste med denne plassen er tilhørigheten. Her passer alle inn.

– Det aller beste med denne plassen? At jeg kan la dressen henge i skapet hjemme, svarer en gjest når jeg spør han.

Og det er også noe av det aller viktigste for Christian.

– Vi skal være en laid-back restaurant hvor alle kan passe inn. Om du har dress eller grilldress, flip flops eller sneakers - kom som du er!

FAST GJEST: Oslomannen Petter Arneld er alltid innom Hankøsund Restaurant når han er på hytta i Dypeklo. For andre gang har han med seg kompis Lars Hergot innom for en burger og en øl. 

– Her er jeg som lykkeligst

På et av bordene på brygga sitter Petter Arneld fra Oslo. Petter er en av stamgjestene på Hankøsund, og i dag har han tatt med seg kompisen sin Lars Hergot.

– Jeg må alltid innom her når jeg er på hytta på Dypeklo. Det finnes ikke noe bedre sted å dra. Her parkerer vi båten rett på brygga og få minutter senere sitter vi her med en øl og god mat, smiler Petter.

– Ja, det her er andre gang Petter drar meg med hit, og det blir nok ikke siste gang heller, ler Lars.

For Petter er Lysing-retten den absolutte favoritten, men i dag er det burger og øl som gjelder.

– Det er så koselig her. Jeg er en enkel sjel, jeg trives med å sitte her ved vannet, spise god mat og ta meg en øl i godt selskap samtidig som jeg ser båtene putre forbi i sundet. Da er jeg som lykkeligst!

Hold deg oppdatert på hva som skjer på Hankøsund Restaurant i sommer.

Bildekarusell_01.jpg
Bildekarusell_02.jpg
Bildekarusell_03.jpg
Bildekarusell_04.jpg

Meny

Ja vi reiser i Norge

Reis til: