Visit Fredrikstad & Hvaler

Få tips fra tre lokalkjente: – Her er ferieparadisene i Fredrikstad og på Hvaler

logo.jpg

Hva frister vel egentlig mer enn svaberg, bølgeskulp og bading - kombinert med en levende by fylt av aktiviteter og opplevelser?

Ingrid Louise Kvam og familien hennes sverger til hytta på Hvaler i hver eneste ledige helg hele sommerhalvåret. Den korte reiseveien fra Oslo gjør at terskelen for å reise til sommerparadiset er lav.

– Vi kjøpte hytte her på Vesterøy for fire år siden. Før den tid hadde vi aldri vært på Hvaler. Nå har det blitt vårt absolutte favorittsted i verden, sier Ingrid.


Annonsørinnhold fra:


Kopi-av-VisitFredrikstadHvaler24.jpg

Badegleden står høyt: På Hvaler er strandlivet i fokus for familien. Lilly og Liam elsker å vasse, svømme og bygge sandslott på den lille lokale stranda ved hytta. Foto: Christine Heim

Ingrid og mannen Audun Rasmussen har etterhvert blitt kløppere på å finne barnevennlige aktiviteter og steder i området.

– Ettersom barna våre Liam og Lilly er 7 og 4 år, blir naturlig nok oppholdet på Hvaler fylt med barnevennlige utflukter. Vi er en aktiv familie som må finne på noe hver dag, sier hun med et smil.

Kuvauen og Guttormsvauen - to perler

Familiehytta ligger koselig til mellom trærne, og dagene tilbringes ofte på en liten strand i nærheten. Men akkurat hvor denne superlokale strandperlen ligger vil hun ikke avsløre.

– Men vi vil anbefale barnefamilier å reise til idylliske Kuvauen eller Guttormsvauen. Det er nydelig strender, som ligger en liten gåtur fra parkeringsplassen. Har du barnevogn med litt gode hjul kan du bruke denne helt fram til stranda. Her er det også langgrunt, sier Ingrid.


Kopi-av-VisitFredrikstadHvaler21.jpg

Ble forelsket i stedet: De hadde aldri vært på Hvaler før de kjøpte hytta. Nå kan de ikke få nok av stedet, og reiser hit ved enhver mulighet. Heldigvis er det kort reisevei fra Oslo, der de bor resten av uka. Foto: Christine Heim


På dager da strandlivet ikke frister, reiser gjerne familien inn til Fredrikstad, både til sentrum og Gamlebyen. 

– Det er utrolig fint i Fredrikstad sentrum, med mange bakerier, kaféer og spisesteder både langs brygga og oppover i gatene. Dessuten er det fint at det er flere torv med sitteplasser og koselige omgivelser, så man kan slappe av mens barna leker, forteller hun og fortsetter:

– Vi drar ofte til Gamlebyen også. Der er det en kjempefin lekeplass, og ungene elsker å mate geitene CousCous, Per og Benny med løvetann, blader og gress. I tillegg har de digg foccacia med kylling til de voksne og pannekaker til barna på Mormors café.

Sjekk ut den offisielle reiseportalen for Fredrikstad og Hvaler her!

Byens miljøredder tipser om flotte naturopplevelser

Sten Helberg er kjent som byens miljøredder. Han leder Kystlotteriet, og man finner ham som regel på en holme eller en strand der han rydder plast fra havet. Og han reiser selvfølgelig ikke ut av nærområdet når han drar på ferie for å lade batteriene.

– Mitt aller beste tips er å ta Hvalerferga ut til Lauer. Dit er det ikke så mange som drar, for de fleste drar til Herføl eller Søndre Sandøy. Der kan du sitte i ro på svaberget og se utover havet. Det er utrolig fint der, sier Sten og presiserer:

– Du kan ikke telte på Lauer, så det må bli en dagstur. Og det er ingen serveringssteder der ute heller, så ta med egen mat.


Kopi-av-Visit-FredrikstadHvaler-stor-fil-1-of-14.jpg

Sten Helberg er en aktiv type som helst reiser til steder litt utenfor allfarvei. Hans ultimate favoritt må være Strømtangen Fyr.
Foto: Hege Mølnvik


Mens vi snakker sammen, er Helberg på oppdrag i skjærgården. Han bor på Strømtangen Fyr, og kan ikke få skrytt nok av plassen.

– Utsikten herfra er helt utrolig. Du kan ikke se helt til Danmark, men det er ingenting i mellom! Det må være Fredrikstads beste panorama-utsikt, helt klart, erklærer han. 

Til fyret kommer du kun med egen båt. Eventuelt kan du gå en fin fottur fra Foten badeplass og utover, men du kommer ikke tørrskodd hele veien til den ytterste holmen som heter Strømtangen.

Elsket Gamlebyen fra første sekund - så hun flyttet dit

Merethe Maurland har bodd mest på Vestlandet tidligere, men det var før hun oppdaget Fredrikstad. Her følte hun seg så hjemme at hun faktisk pakket sakene sine og flyttet hit uten å kjenne flere enn én person. Og selvfølgelig bosatte hun seg i den vakre Gamlebyen.

Nå driver hun den koselige Café Magenta, som ligger nydelig til i Gamlebyen langs vollane.


Gamlebyen-frelst: Merethe Maurland flyttet fra vestlandet og til Gamlebyen i Fredrikstad, uten å kjenne verken folk eller by spesielt godt. Men det viste seg å være helt, helt riktig. Her sitter hun på sin favorittplass i Gamlebyen, rett utenfor bymuren er en veldig liten strand. Her er det perfekt med en pust i bakken og en is. Foto: Hege Mølnvik

– Det eneste som kan få meg bort fra Gamlebyen, er Stuevika, smiler hun.

For hver sommer er hun å finne i Stuevika, den familievennlige badestranda og teltcampingplassen. Hit kommer du deg med Hvalerfergen eller med egen båt.

– Her kan man bo i telt rett ved stranda, og man har fine fasiliteter og et utrolig hyggelig, fint miljø. Mange er her hvert eneste år, akkurat som meg. Det er mange trær å henge hengekøya i, det er volleyballbane og nydelig utsikt over til Sverige så man kan vinke til svenskene, smiler hun. 

Hun mimrer videre om deilig ferieminner om sosiale kvelder rundt langbordet ved teltet, om felles rekebord med hele Stuevika, om sandslottbygging og sene kvelder. Også i år skal hun dit, i nesten fem uker i strekk.


Bildekarusell 5-  strmtangen.jpg
Bildekarusell 3 - Strmtangen.jpg
Bildekarusell 4 - strmtangen2.jpg
Bildekarusell-1---Cafe-Magenta.jpg
Bildekarusell-2---Stuevika.jpg
Bildekarusell-6---sandslott-pa-stuevika.jpg
Bildekarusell7---stuevika.jpg

Her er et knippe feriebilder fra Strømtangen Fyr, Café Magenta i Gamlebyen og Stuevika på Søndre Sandøy

For en mer aktiv ferie: – Padling er supernydelig

Et tips fra Merethe til dem som ønsker en litt mer aktiv ferie, er å oppleve skjærgården fra vannet - nærmere bestemt i en kajakk.

– Padling er supernydelig og passer for de aller fleste. Hvis man legger ut fra Tangen på Kråkerøy og padler vestover holder du deg fint i trygt farvann. Da kommer du til Kråkerøyholmene, og det er så masse fine steder innaskjærs, sier hun og legger til:

– Husk å være synlig i vannet med vest og merking, fordi båttrafikken er ventet å være enda større i år. Dessuten anbefaler jeg at man tar et sikkerhetskurs før man legger ut på tur.Her er overnattingsmuligheter

Skulle du ønske deg en tur til Fredrikstad og Hvaler i sommer, finnes det mange overnattingsmuligheter! For eksempel i Fredrikstad kan du bo et steinkast unna bryggepromenaden og alt det sentrum har å by på, blant annet på Quality Hotell og på Scandic City.

I Gamlebyen har man Gamlebyen Hotell som er en del av De Historiske - hoteller med sjel og historie. Vil du heller nedover til Hvaler-skjærgården er det også flere overnattingsmuligheter der. Hvaler Gjestgiveri er hotellet som gir deg mye mer enn bare overnatting - og omgivelsene er det ingenting å si på heller. Dessuten har man Hankø Fjordhotell som kan by på overnatting i Onsøylandet.

Les mer om alt du kan finne på i Fredrikstad og på Hvaler her!
Meny

Ja vi reiser i Norge

Reis til: