image.png

Trøndelag er landsdelen som kan tilby litt av alt

10 høydepunkter i Trøndelag

Trøndelag er regionen som knytter Sør-Norge og Nord-Norge sammen, og som kan by på alt de andre landsdelen tilbyr hver for seg. Den har fjellene som Vestlandet, skjærgården som Sørlandet, skogen som Østlandet og fiskeværene som Nord-Norge. Vil du oppleve sommeren i Trøndelag kan vi anbefale disse høydepunktene:m

1. Trondheim

Der en selvfølge å ta turen innom Trøndelags hovedstad når man besøker regionen. Alle må oppleve majestetiske Nidarosdomen. Fra Nidarosdomen går du gjennom Lykkens Portal og inn i Bakklandet -  Trondheims egen gamleby. Her finner du hyggelige cafeer, restauranter og verdens første sykkelheis! Bare et steinkast unna, ligger Solsiden - perfekte stedet for å ta en pils utendørs når sola skinner over bartebyen. Om du ikke finner noe som frister ganen på Solsiden, trenger du ikke gå langt. De siste årene har Trondheim blitt et kulinarisk sentrum og kan skimte med ikke mindre enn tre restauranter med stjerne i Michelin-guiden. I Midtbyen finner du masse shoppingmuligheter - besøk Olav Trygvassons gate og Fjordgata, eller gågatene Nordre gate og Thomas Angells gate. Hva med å avslutte dagen i solnedgang fra Tyholt-tårnet, 124 meter over bakken, mens man tar seg en matbit og betrakter synet av Trondheim?

trondheim.jpg

Foto: Søderholm - Steen

2. Øyhopping

Dra på øyhopping til idylliske fiskevær som Hitra, Frøya, Bogøyvær, Mausundvær, Sula, Halten og Dyrøya. Øyene har masse å tilby - både rikt plante- og dyreliv, små bilfrie samfunn og sommerparadis med bading og fantastiske dykkemuligheter. Her kan du bruke noen dager dersom du har mulighet. De fleste øyene har overnattingsmuligheter. Reiser du fra Trondheim, kan du nå øyene med kystekspressen fra hurtigbåtterminalen.

oyhopping.jpg

Foto: Marius Rua

3. Hitra

Om du skal velge én av ovennevnte øyene, kan Hitra anbefales. Den beskrives som øya som har alt - unik natur, gode jakt- og fiskemuligheter, badeplasser, og spisesteder og overnattingsmuligheter av høy kvalitet. På Hitra Gårdsmat lages den verdensberømte grotteosten som har vunnet flere gull i oste-VM. Hvert år kommer også fiskeinteresserte til Hitra - havfiske på øya er internasjonalt kjent.

hitra.jpg

Foto: Marius Rua

4. Vandreruta Trekanten

Går du gjennom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta opplever du spektakulær natur og hyggelige hytter på vandreruta som kalles Trekanten. Ruta er en av de mest populære vandrerutene i Norge. Du bør sette av minimum tre dager til turen - starter du på Gjevilvasshytta tar det cirka 8 timer å gå til Trollheimshytta, og videre derfra til Jøldalshytta tar den normale ruten cirka 6 timer. Fra Jøldalshytta til Gjevilvasshytta igjen tar det cirka 7 timer. Det er mulig å gå flere alternative ruter mellom hyttene. Har man mulighet til å legge inn en ekstra overnatting eller to, finnes det også andre spektakulære dagsturer med utgangspunkt fra de forskjellige hyttene.

trekanten.jpg

Trekanten. Foto Marius Roa

5. Namdalskysten

Kysten langs Namdalen er et skjærgårdseldorado, og et godt utgangspunkt for en fantastisk sommerferie for både store og små. Her finnes kritthvite strender, fjell du kan bestige, massevis av vannaktiviteter og fantastiske fiskemuligheter. Det finnes tusenvis av øyer og skjær. Her er er det også gode muligheter for øyhopping, og det kan med fordel oppleves fra sykkelsetet. Høydepunkter er også Rock City Namsos for en smakebit av trønderrockens utvikling eller Flatanger for å oppleve kanskje verdens mest utfordrende klatrevegg, Hanshelleren.

image.png

6. Røros

I 1980 fikk Røros verdensarvstatus. Bysentrum har en historisk sjarme, med over 100 fredede trebygninger som folk både bor og jobber i. Utforsk bakgårdene som er fulle av cafeer, verksteder for kunst- og håndverk og utsalgssteder. På Rørosmuseet kan du fra 13. juni oppleve Smeltehytta, for å få et innblikk i bergverkshistorien på Røros. Eller er du på jakt etter de store naturopplevelsene? Et steinkast unna Røros finner du både Femundsmarka og Forollhogna.

image.png

Foto : Terje Rakke

7. Blåfjella - Skjækerfjella nasjonalpark

Hvis du entrer nasjonalparken fra Steinkjer kan du besøke Norges geografiske midtpunkt. Videre er terrenget snilt, bestående av lave fjell. Det kan derfor være et perfekt turmål for familier med små barn. Nasjonalparken har et rikt dyreliv, og dere kan overnatte på en av de mange DNT-hyttene.

image.png

Foto : bernardwood

8. Safari på Dovrefjell

I Dovrefjell kan du delta på ekte norsk safari. Det arrangeres turer både for å oppleve elg og moskus. Dovrefjell er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor du kan oppleve moskuser på nært hold. Moskussafarien skjer til fots og varer i rundt 6 timer. Deltar du på elgsafari kjører du egen bil inn i elgens rike, men går ut i naturen når du har funnet den for å betrakte elgen på nært hold.

image.png

Foto : Grim Berge

9. Pilgrimsvandringl

Pilegrimsleden – St.Olavsvegene til Trondheim er et nettverk av veier eller leder på over 500 mil i Norden. Alle leder til Nidarosdomen. Den originale pilegrimsferden i Olav den helliges fotspor starter i Sverige og går fra kyst til kyst gjennom 564 kilometer. Pilegrimsleden er en stor naturopplevelse, den krysser fjell, fosser, bygder og byer, og man møter mennesker som kan fortelle om historie, kultur og lokale tradisjoner langs de historiske stiene. Langs Pilegrimsleden finnes det mange unike steder man kan overnatte. Disse stedene har gode vertskap og lang erfaring med å ta imot pilegrimer.

image.png

10. Sykkeltur på Leka

Leka er en øy på Namdalskysten som er godt tilrettelagt for syklister. Det er lite biltrafikk på øya, og mange rasteplasser langs veien. Fjellformasjonene på øya er ville, men veien går stort sett i lavlandet rundt de største toppene. Store deler av øya består av serpentinitt og olivinstein som gir en karakteristisk gulrød farge, og som ellers bare finnes på den amerikanske siden av Atlanterhavet. 


image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png

Meny

Ja vi reiser i Norge

Reis til: