Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Her er Årets Butikk!

Annonse fra Amfi Narvik

110 H&M-butikker er med i kåringen. Og for andre gang i løpet av tre år kunne Mette Røsberg og staben ta prisen Årets Butikk med seg hjem til Narvik.

- Dette er den gjeveste prisen man kan få i HM-systemet, forteller Røsberg svært så stolt om prisen som ble delt ut under den årlige Hennes & Mauritz- samlingen.

Prisen blir målt ut fra en rekke nøkkeltall. Lønnsomhet, omsetning, sykefravær, svinn og en stor medarbeidersamtale legges til grunn.

- Det jeg er mest stolt over er den delen som går på svarene fra de ansatte. Dette er en inngående undersøkelse hvor de ansatte svarer på en rekke spørsmål. Vi er en butikk som har et enormt arbeidstempo og arbeidsmengde. Til tross for det så trives folk og vi har veldig liten utskiftning av personell, forteller hun.

H&M på Amfi Narvik har en uvanlig stabil arbeidsstokk bestående av 17-18 personer. Langt over halvparten har jobbet i butikken siden oppstarten i år 2000. Og ekstrahjelpene som slutter på grunn av skolegang, de kommer tilbake i feriene.

- Jeg er veldig glad for at jeg har så mange ungdommer i butikken. De tar et stort ansvar og er sterkt delaktig til at butikken går rundt, sier hun.

For et par uker siden kunne Mette ønske kundene velkommen til nye, store og flotte lokaler, etter en betydelig ombyggingsprosess som har vart fire måneder.

- Det sier litt når vi har pusset opp i fire måneder, med masse støy og litt under pari arbeidsforhold, likevel hadde vi ikke et eneste sykefravær. Jeg er utrolig stolt av staben min, sier Mette Røsberg.

Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet