Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Et nytt og spennende boligmagasin fra FremoverLab

Velkommen til BoLyst!

Annonse fra FremoverLab

For første gang gir vi i FremoverLab ut BoLyst – et magasin med fokus på interiør, design og generelt lesestoff rundt emnet bolig. Her finner du trender, shoppingtips, stylingideer og vi besøker inspirerende hjem i Narvikregionen.

FremoverLab er markedsavdelingen til lokalavisen Fremover.  Vi hjelper våre kunder innen markedsføring, reklame og kommunikasjon, og produserer innhold som engasjerer, påvirker og har verdi for dine kunder. 

Regionen vår bugner nemlig av flotte hjem og ikke minst et stort og variert næringsliv med et rikholdig vareutvalg. Og ikke minst dyktige, lokale fagfolk som setter sitt personlige preg på nybygg og restaurering av eiendommer.

I denne utgaven har vi besøkt en koselig utestue på Øra, vi har utforsket en råflott enebolig med byens kanskje beste utsikt på Oscarsborg – og vi kommer med tips om både borddekking, belysning og halloween.

Flere interiør- instagrammere har bidratt med råd og tips. Fyr opp i peisen, sett deg ned i godstolen og nyt utgaven.

God lesning!

Les hele magasinet HER!


Rune Dahl
Byråleder FremoverLab

Samarbeidspartner

Denne utgaven av BoLyst har blitt produsert i tett samarbeid med interiørkonsulent Cathrine Pettersen. Cathrine er 36 år, har samboer og to barn. Hun hart tatt utdanning sørpå, før hun flyttet hjem etter 13 år borte. De siste par årene har paret totalrenovert et hus ved sjøen i Narvik. Narvikjenta driver instagramkontoen @casacathrine, som utelukkende er bolig- og interiørrelatert.

Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet