Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi står til din tjeneste!

Annonse fra Nordnes Narvik

Er du på utkikk etter en butikk der du finner stort sett alt du trenger av redskaper og verktøy til å «drive» gård og grunn gjennom sesongene. Da behøver du ikke lete lengre..

Hos Nordnes Narvik as finner du et stort utvalg i verktøy, arbeidsklær- og sko, hageredskaper, plenklippere, motorsager, snøfresere. Ja, stort sett alt du trenger. Alt fra kvalitetsleverandører som for eksempel Bosch og Husqvarna. – Og har vi det ikke på lager, så bestiller vi det til deg, sier daglig leder Harry Nordnes som sammen med kona Elin driver bedriften i nye lokaler i Ankenesveien 150. 

Hit flyttet de for litt over 2 måneder siden fra de gamle lokalene på Fagernes. Fra de nye lokalene i Ankenesveien leier de ut verktøy, utstyr, brakker, lifter, hengere, hjullastere, stillaser, aggregater, lys og mye annet utstyr som du garantert får bruk for. Både til bedrifter og private.

Nordnes Narvik as er også en av regionens ledende innen sikkerhetstjeneste. – Vi har 40 års erfaring innen jernbanedrift, sier Harry Nordnes. Vi leier ut hovedsikkerhetsvakter, ledere, banemontører og diverse konsulenttjenester. Bane Nor (Jernbaneverket) er en av våre største kunder, men vi har alltids plass til flere, tilføyer Elin.

Som en stor leverandør av verktøy og utstyr, er det også viktig at vi tar godt vare på våre kunder hvis det skulle oppstå problemer.

– Vi har eget serviceverksted, der Terje Pettersen tar service og reparasjoner på det meste som går på strøm og fossilt brennstoff. Det være seg snøfresere, gressklippere, motorsager eller annet småverktøy som trenger ettersyn.
Det Terje ikke kan reparere, lar seg som regel ikke reparere, avslutter Harry og Elin Nordnes samstemt.

Trenger du hjelp i høyden. Da kontakter du Magne i utleieavdelingen på tlf 906 73 574, og han hjelper deg.
Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet