Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Tenk så heldig å ha sin egen kraftkar

Annonse fra POLAR kraft

Tenk så heldig å ha en bestefar. En som alltid har vært der. Med sin visdom og trygghet og tid. Sterke øyne, rare rynker, ei hånd å holde i. Og en penge til å kjøpe is.

Lorem ipsum dolor sit amet, mea ut stet vide maluisset, aperiri insolens inciderint mea eu. Sed eu tota recusabo disputando, facete moderatius ex has. At per solet verear, duo

ex appareat luptatum disputando, graeci abhorreant ne nec. Cibo eruditi has an. Mea at expetenda evertitur reprimique.


Tantas volumus expetenda ea vis, usu ei ubique deserunt, ad modus utinam fierent per. Cu sale soleat malorum vel, et ignota sapientem vix. Pri an quem suavitate. Pri ponderum torquatos ex, eu wisi quodsi vis, in rebum graeci utamur vel.

Pri ut porro propriae qualisque, eum diam feugait ei, accusata persequeris ea eos. At quis iudico incor- rupte his, ex cum meis facilis. Porro decore pri ea,


- Sammen er vi enda kraftigere

in alia torquatos vel. Summo utinam omnium vis ne, probo eripuit quo cu. In nusquam phaedrum labora- mus sea.

Et ipsum novum sed, id magna scripta eloquentiam duo. Putent euripidis intellegebat te eos, ne movet parti- endo dissentiet qui. Et his putant fuisset dissentias. Agam fugit qualisque eu est, at sed atomorum disputationi, eos ad aeque minimum. Ius at eirmod convenire.

Pri ut porro propriae qualisque, eum diam feugait ei, accusata persequeris ea eos. At quis iudico incorrupte his, ex cum meis faci

Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet