Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Denne blide gjengen hjelper deg med delvis tette eller helt tette avløpsrør. F.v: Torben Aasberg, Michael Fagerjord og Håvard Berg. Til sammen har disse guttene over 20 års erfaring som rørleggere. (Foto: Rune Dahl)

Vil du ha et godt råd fra oss?

Ikke tøm ribbefettet i vasken!

Annonse fra Taraldsvik Maskin AS

Da bør du ta en sjekk av rørene i huset, før kloakken kommer opp og gjør dagen utrivelig. Det er den klare oppfordringen fra Torben Aasberg i Taraldsvik Maskin AS.

Torben Aasberg er anleggsleder for Spyle, suge -og rørinspeksjonen ved Taraldsvik Maskin AS som i disse dager har hendene fulle med å åpne tette vann– og avløpsrør. - Vi spyler opp og rengjør tette rør. Vi har også varmtvann på spylevogna, som forenkler fjerning av fett og kan tine opp frosne rør. Vi filmer / dokumenterer tilstanden og finner årsaken til at rør går tett, forteller han.
Taraldsvik Maskin AS har investert i fire store kjøretøyer, nettopp for å hanskes med slike problemområder. Alle topp moderne biler med stor kapasitet.

Michael Fagerjord gjør seg klar for å åpne tette avløp i et hus. (Foto: Rune Dahl)

• Spylevognen kan frakte med seg opptil 8000 liter med vann og 8000 liter slam. Bilen brukes ved høytrykksspyling og rensing av rør, tømming av f.eks sandfang, septikktanker og mobile toaletter, tining av frosne rør, fasadevask, spyling/rengjøring av parkeringsplasser og utearealer og har også stor pumpekapasitet ved oversvømmelser ol.

• Bedriftens rørinspeksjonbil har utstyr for å inspisere alle typer rør, fra de helt små til de store dimensjonene. – På de større rørene bruker vi spesielle filmtraktorer. Disse har sonde for trasépeiling, fallindikator og dimensjonsmåling. På mindre rør bruker vi stake-kameraer, også disse har sonde for å peile hvor avløpsrørene går, forteller Aasberg.

• Tredje bil ut er vakuumsugeren. Dette er rett og slett en stor støvsuger med enorm sugekapasitet. – Den suger det aller meste, vått eller tørt. Typiske bruksområder kan være: Drenering ved vanskelig tilkomst, uttak av masser fra kjellere, stubbloftsleire, fjerning av oljetanker og avdekking av rør og kabler på en risikofri og effektiv måte.

Har du problemer med avløpet? Da ringer du Spyle, suge, og rørinspeksjonen hos Taraldsvik Maskin AS.

Spyleavdelingen - Taraldsvik Maskin AS

• For de mere utfordrende spylejobbene utenfor allfarvei benytter Taraldsvik en terrenggående liten lastebil med høy bakkeklaring og firehjulstrekk.

Hvorfor går rørene tett?

Det kan være mange årsaker til at avløpsrør kan gå tett. Det kan være bruk av for mye papir, rørene kan bli gjengrodde over tid pga fett, såperester og hår som bygger seg opp. Det hender også at selve avløpsrøret er blitt så gammelt at det rett og slett kollapser. Rør kan også gå tett ved at røtter vokser inn i rørskjøtene. Til slikt arbeid har Taraldsvik Maskin AS en egen rørfres som fjerner røtter på en enkel måte.

Vi anbefaler alle å få utført en vedlikeholdsspyling av avløpsrørene. Dette er viktig for å unngå at rørene går tett, og kommer eventuelle problemer i forkjøpet. Rørinspeksjon er også viktig for å se hvordan tilstanden på røropplegget er, og om det er ting man bør utbedre.

Her får du svar på mye. Er det avleiringer i rørene, har det oppstått lekkasjer, hvor går traseen, er viktige spørsmål man får svar på.

Etter rørinspeksjonen får kunden en rapport, og vi kan merke av på tomta hvor rørtraséen går - helt ut til det kommunale nettet. Der vil vi komme med våre anbefalinger til utbedringer, hvis det er nødvendig.

Til slutt får kunden en film på en minnepenn som dokumenterer hele inspeksjonen, avslutter Aasberg.

Håvard Berg klargjør rotkutteustyr. Et stort utvalg av dyser i forskjellig størrelse gjør jobben enklere. (Foto: Rune Dahl)
Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet