Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

I forbindelse med totalrenoveringen av eneboligen sin så har Terje Ingebrigtsen (til høyre) investert i en rekke smarthusløsninger. Bravida og montør Torstein Jørgensen har stått for monteringen. 3] Med en bryter slår Terje av «hele huset» når han stikker på jobb. (Foto: FremoverLab)

Én enkel app gir full kontroll på huset

Bravida leverer fremtiden

Annonse fra Bravida Narvik

Å ha et såkalt smarthus dreier seg om sikkerhet, komfort og en enklere hverdag. Narvikgutten Terje Ingebrigtsen har dratt den litt lengre enn de fleste i familiens enebolig i Beverveien. – Det viktigste er trygghet og komfort, forteller Ingebrigtsen.

Terje har benyttet seg av Bravidas tjenester i forbindelse med montering av såkalte smarte enheter i eneboligen. Vi snakker om lys -og varmestyring, sensorer, detektorer, elektriske låser og ulike elektriske apparater.

- Et trygt og godt hjem er det viktigste. Med et smarthus har jeg full oversikt og kontroll uansett hvor jeg er i verden. At jeg sparer miljøet og penger samtidig, det er også en fin bonus, sier Terje Ingebrigtsen.

Gjennom appen styrer Terje alle lysene i eneboligen, såkalt smart lysstyring. Enten manuelt via systemet, eller han kan sette automatisk styring av lys i et rom basert på tidsinnstillinger. Alt styres fra Terjes mobiltelefon eller nettbrett.

- Systemet kan stilles inn slik at temperaturen automatisk senkes om natten eller når huset er tomt. Det gjøres enkelt gjennom å lage tidsinnstillinger basert på mine rutiner og komfortbehov, forteller han.

Teknologien er helt enkelt forklart et samlebegrep for tekniske løsninger som utvikles for å gjøre hverdagen din enklere.

- Med ett enkelt tastetrykk fra en bryter ved utgangsdøren setter jeg huset i bortemodus, slik at lys går av, alarmen går på og andre sikkerhetsfunksjoner blir aktivert.

En annen viktig ting er at Terje har full oversikt over husets energiforbruk, både i sanntid og historiske data.

!Sensio

LEVERT AV BRAVIDA

Sensio er et system som gir deg livsløpsstandard. Begynn med komfort, og utvid med velferdsteknologiløsninger etter hvert som behovet melder seg. Hjelpemidler, fjernkontroller, overvåkning, påminnelser og alarmer.

Det er totalprisen på en smarthusløsning som teller. Sensio tilbyr den klart enkleste, raskeste og mest intuitive programmeringsløsningen på markedet. Dette betyr at elektrikeren ikke trenger å sitte dag ut og dag inn for å programmere ferdig smarthusløsningen. Med Sensio bør de fleste systemer programmeres helt ferdig i løpet av en dag. Dette er med på å gjøre Sensioløsningen til en kostnadseffektiv løsning.

Sensio tilfredsstiller Enovas krav til sentral varmestyring og man kan søke støtte fra Enova for en del av de dokumenterte installasjons- og programmeringskostnadene.

!Smarthus

Et smarthus er en intelligent bolig som tilpasser seg deg og din familie for å sikre dere maksimal komfort og sikkerhet, samtidig som dere holder energibruket til et minimum. Ved å kombinere, styre og kontrollere husets ulike elektriske installasjoner, får boligen enklere betjening, lavere energiforbruk, bedre komfort og høyere sikkerhetsnivå.

ER DETTE EN DRØM?

Du våkner på morgenen av fuglekvitter og at lyset i taket skrur seg gradvis på, nesten som en soloppgang. En varmluftsovn starter og varmer soverommet litt opp, bare for å gjøre tiden mellom dyna og slåbrok litt mer behagelig. Når du reiser deg opp av senga blir taklyset enda litt sterkere, og fuglekvitteret erstattes med dagens nyheter, mens værstasjonen innebygd i veggen forteller hvordan du skal kle deg. Og når du går ut av soverommet slukkes lyset, og radioen slås av.

Lysene slås på fra rom til rom, og allerede før du har kommet deg inn på badet står både radioen og lyset på der inne også, og slår seg av når du går og «følger etter» deg til kjøkkenet. Idet du åpner kjøleskapet setter kaffetrakteren i gang, slik at alt står klart til en kopp kaffe etter frokost, som du tar med inn i stua. Da slår TV-en seg på med noe du er interessert i, og mens du har fem til ti minutter før du må ut døra, blir rommet nesten umerkelig lysere, slik at du våkner enda litt mer og er klar for dagen. Men frykt ikke at du skal bli forsinket, for når klokka nærmer seg «kritisk» slår TV-en seg av og taklyset blinker, og da er det bare å komme seg ut til bilen, som selvsagt er ferdig oppvarmet.

Det klassiske «i hvilkenjakkelomme-ligger-nøklenemine»-ritualet eksisterer ikke lenger, og i det du går ut døra, så sørger det smarte hjemmet ditt for å både låse, slå på alarmen og skru av alt som skal skrus av; kaffetrakter, lys, TV og det andre. Og du trenger ikke bekymre deg for å komme hjem til hverken brann, vannlekkasje, innbrudd eller rømte kjæledyr, for alt dette er under oppsyn slik at du får beskjed med en gang, og du kan sjekke det fra hvor enn du er, hvis det skjer noe.

Høres det fantastisk ut?

VI I BRAVIDA KAN LEVERE NETTOPP DETTE!

Alle hus kan være smarte hus, man trenger kun strøm og internett for å komme i gang. Smarthus dreier seg om sikkerhet, komfort og en enklere hverdag. At du kan spare miljøet og penger er også en fin bonus. Ta kontakt med oss så forteller vi deg mere om automatisering av hus.

Jobbe hos Bravida?

Har du lyst å jobbe hos oss?

Jobbmengden vår i både proff -og privatmarkedet øker. Derfor er vi hele tiden ute etter nye, dyktige elektrikere.

Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet