Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Lyst på et kjøkken til 50 prosent rabatt?

Annonse fra JKE Design Narvik

JKE Design Narvik i Industriveien selger to flotte utstillingskjøkken og en gedigen vaskeromsinnredning til 50 prosent rabatt. Er du interessert bør du handle raskt.

- Det er gjort noen små justeringer i sortimentet vårt som gjør at jeg må inn med nye kjøkken. Derfor selger jeg nå to kjøkkenutstillinger, begge med fargetoner som er in for tiden, sier Marie Føre, innehaver av JKE Design Narvik.

Kjøkkenet i modellen Ravena er moderne i fargene grå og svart.
Det ene er et kjøkken i serien Ravena, og er et moderne kjøkken med farge grå og svart. Benkeplaten er i sort granitt. Kjøkkenet selges med en kjøleskuffe som er et fint supplement til et vanlig kjøleskap. Kjøkkenet selges uten hvitevarer til 65.000 kroner. Ordinær pris er 130.000,-
Kjøkkenet selges med en egen kjøleskuffe.

Det andre kjøkkenet heter Milano. Det er et fantastisk flott og kostbart kjøkken i herregårdsstil som selges til halv pris for 130.000,-  

Kjøkkenet koster egentlig 260.000,- Nå kan du gjøre et kupp og få det for halve prisen.

Kjøkkenet har mange flotte detaljer og 4 vitrineskap med integrert, dimbar belysning. Mange gode kolonialskuffer, kildesortering. Kjøkkenet er klargjort for integrerte hvitevarer. Hvitevarer kan følge med mot et tillegg i pris.

Kjøkkenet i serien Milano er i herregårdsstil og selges til halv pris for 130.000,-
En fin spesial-løsning som utnytter hjørneskapet til det fulle.

- Vaskerommet er stort og innholdsrikt hvor du får både vask og tørk opp i høyden. Veldig ergonomisk riktig. Blant annet har det innebygde skittentøyskurver og flere skap til oppbevaring. Er du interessert i kjøkken eller vaskerom så er det bare å stikke innom oss i Industriveien, sier Marie Føre. 

Marie Føre og JKE Design Narvik selger ut både kjøkken og en flott garderobeutstilling.
Strykebrett er integrert i innredningen
Skittentøyskurv

JKE Design Narvik AS, har et ambisiøst mål om å levere den beste løsning til kjøkken, bad og garderober, til de som forventer det lille ekstra.Kreativitet og ansvarlighet er nøkkelord i bestrebelsen på å sikre den beste løsning.

Kom gjerne innom for en uforpliktende samtale, inspirasjon og gode råd.

Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet