Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Et fantastisk initiativ

Annonse fra Fremovers Barneløp

Kjøttprodusenten Kuraas AS har en rekke arbeidstakere fra Thailand, og var en av de første bedriftene som meldte seg som sponsor av årets barneløp.

- Gleden er helt klart på vår side. Nå har vi kommet i en økonomisk situasjon som gjør at vi kan bidra mer, og da var nettopp RCF og Fremover sitt barneløp en av de øverste på sponsorlisten vår, forteller markedssjef Kenneth Kuraas.

- Vi synes initiativet er så utrolig flott at barn i Narvik, hvor Ragnar ble født, får være med på å hjelpe barn i Thailand med tilgang på kunnskap som er så viktig.

Lise -og Anders Bang Ericsson mistet sønnen Ragnar i tsunamien i Thailand og er de som står bak RCF, Ragnars Care Foundation.

Kjøttprodusenten Kuraas var raskt ute med å sponse årets barneløp. Foran: Kenneth Kuraas, Lise Bang Ericsson, Anders Bang Ericsson og Tio. Bak: Pon, Mali, Mayuree, Yao, Ludy og Sharon. Foto: Rune Dahl (Foto: Foto: Rune Dahl)

- Vi setter en utrolig stor pris på støtten fra Kuraas og de andre samarbeidspartnerne. Bidraget gjør det mulig for oss å fortsette å hjelpe barn og unge i utsatte deler av verden. På den måten kan de få et bedre liv og en tryggere fremtid samtidig som vi skaper aktivitet og engasjement for barn her i Narvik, sier Lise Bang Ericsson i RCF.

RCF drifter i dag seks barnebibiliotek i Thailand og pengene som kommer inn i forbindelse med barneløpet går uavkortet til å drifte disse bibliotekene.

- Vi har syv thailendere som jobber hos oss. Det at vi som bedrift kan få være med å bidra litt i deres hjemland, er utrolig flott, avslutter Kenneth Kuraas.

Fremovers barneløp går av stabelen lørdag 1.september kl 12.00.

I samarbeid med Ragnars Care Foundation (RCF) arrangeres Fremovers barneløp hvert år. Under slagordet "Barn hjelper barn" løper store og små barn for å hjelpe barn i utsatte deler av verden til en bedre og tryggere fremtid.

Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet