Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

D17 – ET SPENNENDE BOLIGPROSJEKT MIDT I SENTRUM

Annonse fra D17

Midt i Narvik sentrum har det reist seg et splitter nytt, moderne leilighetsbygg. BoLyst har tatt en nærmere titt på bygget som ble overlevert kjøperne i august i år. Velkommen på innsiden av D17.

Utbygger: D17 Eiendom as

14 leiligheter

Consto

Bygg Inspeksjon

Eiendomsmegler1

Proffkeramikeren

Lindahl

Malersentralen

JKE Design Narvik

Ofoten Rør

Narvik Steinsenter

DNB

JM Føre

Leiros Ark

BP3 ProsjektD17 ligger svært sentralt til i den sørlige delen av Dronningensgate i Narvik sentrum, men samtidigtilbaketrukket i forhold til trafikkbildet. Bygningen består av en leilighetsblokk på 5 etasjer, samt parkeringshus i kjeller. Alle de store, eksklusive leilighetene har egne terrasser, privat parkeringsplass og sportsbod i kjelleren. 

Det var i 2012 at utbyggerne Utheim og Ravlo gikk i gang med prosjektet. Prosjektet hadde en prislapp på i overkant av 60 millioner kroner, og leilighetene ble solgt for mellom 2,9 og 7,9 millioner kroner. Bygget inneholder moderne leiligheter med store vindusflater og luftige løsninger.

Kjøperne har fått satt sitt preg på leilighetene i valg av farger og innredning, slik at de er tilpasset hver enkelt. Her finner du alt fra lekre kjøkken til fancye badstuer og biopeis. Fellesarealene er av høy klasse med stor takterrasse og et eget topp moderne sorteringssystem for søppel.

Mange aktører er i sving når et slikt prosjekt skal realiseres.

BYGGHERRE ER D17 EIENDOM AS, TOTALENTREPRENØR CONSTO AS.

Taket over salong og spisestuen er dekorert med en råstilig effektmaling fra Tjæralin, levert og utført av Llindahl AS i samarbeid med Malesentralen. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab)
En lekker vegg på alle måter. Nydelige fargenyanser, stilfullt interiør og en moderne peis hvor du kan se flammene fra 3 sider. Peisen er levert av Narvik Steinsenter. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab)
Kjøkken i moderne multifront av trefiner, kombinert med sort eikefiner. Sorte detaljer som armaturet, vasken og sokkelen binder det hele sammen og gir en lekker helhet.Innredning levert av JKE Design. Armatur levert av Ofoten Rør. Stylingprodukter lånt av Narvik Lys & Interiør. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab)
Benkeplaten av hvit Corian er skjøteløs, ettersom materialet er slik at skjøten pusses bort og blir usynlig. Kombinasjon av lave overskap og åpen hylle gir en luftig og dekorativ løsning. Taket over kjøkkenet er nedsenket. Åpen og luftig løsning med stor arbeidsflate og benkventilator. Kjøkken levert av JKE Design. Stylingprodukter fra Narvik Lys & Interiør. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab)
Den stilige biopeisen som står i tilknytning til kjøkkenet setter prikken over I’en og gjør løsningen svært dekorativ. Levert av Narvik Steinsenter (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab)

Løsninger, materialbruk og teknologi på høyt nivå

Hos en av boenhetene er det laget en dekorativ, avrundet spiseplass i lav høyde i tilknytning til kjøkkenøya. Stolene er norsk design. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab))
Flere av leilighetene er utstyrt med Smarthus-løsninger. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab))
Motoriserte liftgardiner er både praktisk og lekkert når man har store glassflater. Levert av Lindahl AS (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab))
Kombinasjon av 2 ulike farger og materialer på innredningen lager en dekorativ brytning. Benkeplaten i hvit går ton-i-ton med underskapene, slik at det ikke blir for oppstykket fargemessig. Kjøkken levert av JKE Design. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab))
Lys og lekker kjøkkeninnredning med halvøy. Veggen er et blikkfang hvor det er brukt plater med betong-look. Den sortlakkerte ventilatoren er et smykke på veggen. Kjøkken levert av JKE Design. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab))
En av kjøkkenløsningen kombinerer 2 ulike fronter, noe som skaper en interessant brytning. Den blanke benkeplaten i granitt og veggflisene er en flott kontrast mot de matte flatene på innredningen. Kjøkken levert av JKE Design. Fliser levert av Narvik Steinsenter. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab))
Trappeoppgangen har gjennomgående vinduer hele veien, og etasjene er merket med store, moderne nummer. Fliser levert av Narvik Steinsenter. Byggherre har engasjert Interiørarkitekt Gerd Solveig Leiros til planlegging av farger og detaljer i fellesarealene, samt at hun har vært involvert i et par av leilighetene. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab))
Blikkenslagerarbeid i meget god kvalitet er utført av J.M Føre. (Foto: Rune Dahl / Styling: Cathrine Stornes Pettersen / FremoverLab))
Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet