Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

e-Golf er løsningen:

Slik kjører du gratis over Hålogalandsbrua

Annonse fra Svebjørn Auto As

Vi fortsetter å feire Hålogalandsbrua! En milepæl for Nord-Norge og et landemerke for Norge. Brua binder hele landsdelen vår sammen og forkorter reiseavstandene betydelig. Og med vår fantastiske e-Golf så kjører du gratis over - så mange ganger du vil!

I tillegg til å slippe bompenger så bidrar man også til et renere miljø. Det er jo greit å få med seg?

- Vi har valgt å sette i gang en bruåpningskampanje som varer ut desember. Du kan nå spare 51.000 kroner ved kjøp av e-Golf, forteller salgskonsulent Frank Gulstad ved Svebjørn Auto As.

e-Golf er en elbil som byr på komfort og kjøreopplevelser fra øverste hylle, i tillegg til å nyte godene som omhandler det å eie og kjøre elbil bidrar man også til utslippsfri kjøring. e-Golf er en kraftig og innovativ bil som dekker behovet til den hverdagslige kjøringen, men som også kan benyttes på lengre turer takket være en solid batteripakke og et minimalt forbruk.

- e-Golf "Best i test - gamlefar er i støtet og gnistrer virkelig". - Motor.no, April 2018

Testen finnes på www.motor.no.

- I flere tiår har Golf vært med på å sette standarden for biler, og vi er stolte over å si at e-Golf er og har vært en av Norges mest solgte bilmodeller siden dens ankomst i 2014. Det som skiller e-Golfen ut i fra mengden er totalopplevelse, det et en elbil ser og oppleves som en vanlig bil er ikke noe man skal ta for gitt, sier Gulstad.

e-Golf kan lades standard på tre forskjellige måter: vanlig stikkontakt, vegglader eller hurtiglader. Ved lengre turer hvor man blir nødt til å benytte seg av hurtigladere, er det snakk om et lite pitstop før man kan ta fatt på veien videre.

- e-Golf kommer standard med et svært høyt komfort- og sikkerhetsnivå. Husk dette når du sammenligner elbiler og vurder nøye hva de ulike prisene inkluderer. I prisen på e-Golf får du ekstremt mye - i tillegg til rekkevidden. Og husk, vi har biler for rask levering, sier Frank Gulstad.

- e-Golf "best i test på komfort, maksimal rekkevidde og forbruk." - Side3.no, April 2018.

Testen finnes på www.side3.no

Årets beste bilkjøp 2018: Volkswagen e-Golf https://www.motor.no/artikler/arets-bilkjop-2018/

Motor.no

Kampanjepris:

Problemfritt bilhold

I kampanjeperioden kan du sikre deg din neste elbil med store besparelser og et forutsigbart bilhold. Kjøp bil før 31.12 å få følgende inkludert i prisen:

- Serviceavtale 3år/45 000km. Verdi kr. 7.000,-

- Vaskeavtale2 år – 24 vask per år. Verdi kr. 19.152,-

- 3år dekkhotell inkl. skifte, vask og kontroll av dekk. Verdi kr. 6.000,-

- 1,99% rentekampanje* besparelse kr. 18.848,-


Spar totalt kr. 51.000,- ved leasing eller kjøp av e-Golf.

Leasing (Forutsigbart og problemfritt bilhold):


Pris per mnd: 3.490,-

Løpetid/kjørelengde: 3år/45 000km

Innskudd: 75.000,-

Besparelsene ved å bruke e-golf, kontra fossilbil ved passering over brua.


Ved daglig pendling/passering koster det kr 113,- per vei

Daglig pendling: 113,- x 2 (passeringer per dag) x 22 (arbeidsdager)

Sum: 4.970,- per mnd i bompassering

Med elbil: 0,-

Kostnad drivstoff-forbruk ved normal pendling fra Bjerkvik : 1.800,- per mnd.

Med elbil: 0,-

Ben Robin Myklevold og Frank Gulstad

7 grunner til å velge Golf som din elbil

Elbil-salget har skutt i været – ikke så rart, det er en gyllen mulighet til å velge både miljøvennlig og kostnadsbesparende. Men hvilken elbil skal du velge? Her er 6 grunner til at mange går for Volkswagen e-Golf:

1. Rekkevidde: elbilen har en elektrisk rekkevidde på inntil 300 km (NEDC), hvilket betyr at du som bor i by også kan komme deg elektrisk på tur til fjell og natur. Side 3 testet e-Golf mot Nissan Leaf i en sak publisert i april i år – og skriver: Til tross for at Leaf har størst batteri (40 mot 35,8 kWt), er det e-Golf som har lengst maksimal rekkevidde.

2. Miljø og forbruk: motor.no gir e-Golf hele 9 av 10 mulige poeng i kategorien «miljø og forbruk». Testerne fant et forbruk på e-Golf på 1,56 kilowattime per mil under blandet kjøring med klimaanlegget på 20 grader, normal kjøremodus og 5 minusgrader.

3. Best batterigaranti: Forbrukerrådet har testet batterigaranti på 12 merker og 22 modeller. e-Golf og Volkswagen e-Up! kom best ut, og garantien inneholder: varighet på 8 år eller 160 000 km kjørelengde. Volkswagen garanterer at batterikapasiteten er på minimum 70% på dette tidspunktet. I motsetning til de fleste andre batterigarantier, stilles det ikke krav til service på batteriet i perioden, for at garantien skal slå inn.

4. Kan brukes som familiebil: spar store kostnader ved å kjøre e-Golf på lange og korte turer med familien.

5. Høy annenhåndsverdi: Brukte e-Golf går som varmt hvetebrød – motor.no gir annenhåndsverdien 10 av 10 mulige poeng. Bilmagasinet påpeker at Volkswagen Golf er et ikon og sannsynligvis den bilen i verden som har vunnet flest tester. Og e-Golf er en fullverdig Golf.

6. Mer utstyr for pengene: nye e-Golf leveres med mer standardutstyr.

7. Høy komfort og sikkerhet: Med en kjørekomfort og sikkerhetssystemer som få andre elbiler har, kan man ha en behagelig kjøreopplevelse og samtidig vite at sikkerheten i og rundt bilen er på topp. For å nevne noen av systemene som gjør hverdagen enklere og tryggere, har vi blant annet: Adaptiv cruise kontroll, Lane assist, Blindsonevarsler, Utmanøvringsassisten, Emergency assist, Front assist, Multikollisjonsbrems og mye, mye mer. 

Redaksjonen i Fremover har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet