Annonsørinnhold fra JKE Design Narvik AS

Hva er dette?

VI GLEDER OSS UBESKRIVELIG: Betina Liljebakk (til venstre) og Helene Simonsen tar over JKE Design Narvik as fra 1. januar 2020. (Foto: Terese Larsåsen/FremoverLab)
VI GLEDER OSS UBESKRIVELIG: Betina Liljebakk (til venstre) og Helene Simonsen tar over JKE Design Narvik as fra 1. januar 2020. (Foto: Terese Larsåsen/FremoverLab)

Helene og Betina tar over

Med like interesser og ulik bakgrunn utfyller de nye eierne av JKE Design Narvik AS hverandre godt, og gleder seg ubeskrivelig til å drive butikken videre.

Annonsørinnhold fra

Omringet av flotte kjøkkenutstillinger, moderne løsninger og lekkert interiør ser Helene Simonsen (30) bort på Betina Liljebakk (30). Butikken de nå står og beundrer skal nemlig bli deres.

-Vi har hatt lyst til dette så lenge!

Overtar fra nyttår

I 10 år har venninnene higet etter gründer-drømmen. Da muligheten kom til å kjøpe det de selv kaller for "gavepakken" - JKE Design Narvik, måtte de gripe den. 1. januar 2020 tar Helene og Betina over den velkjente kjøkkenbutikken i sentrum av Narvik.

-Det er absolutt selvrealisering. Vi har begge en vanvittig interesse for hjem og interiør, og har lenge ønsket å gjøre noe sammen innenfor feltet, forteller Betina.

Med ulike erfaringer og kompetanse utfyller de nye eierne hverandre godt. Betina er en sosial person som brenner for interiør. Med erfaring fra snekkerfirma, lederstilling i Bolia og grafisk design har hun øye for detaljer.

-Jeg har alltid interessert meg for interiør og elsker å jobbe med mennesker. Jeg gleder meg veldig til å hjelpe kundene å finne de løsningene de selv ikke visste de var ute etter, sier hun.

I likhet med Betina har Helene stor interesse for interiør. Helene har blant annet bakgrunn som salgsleder og innenfor markedsføring. Nå ser hun frem til å bruke kompetansen sin på en ny måte.

-Vi er begge unge og fulle av pågangsmot. Det tror jeg er en fordel. For en stund siden var jeg med på å lage programmet til Propellfabrikken, et program med hensikt å få unge personer i regionen opp og frem. Det er nettopp det jeg gjør for meg selv nå ved å tørre å satse, sier Helene med et smil.

-Man må bare kaste seg ut i det!

- Slike vokser ikke på trær

De nye eierne har allerede mange ideer for butikken og for sine fremtidige kunders hjem. Samtidig er de svært opptatte av at overtakelsen skal gå smidig. Frem til påsken 2020 har de med seg nåværende daglig leder og eier av butikken, Marie Føre Lindorff, på laget.

-At Marie blir med oss frem til påske og at vi får muligheten til å lære av henne er fantastisk. Målet vårt blir å videreutvikle det gode arbeidet Marie har satt i gang.

ALLE ER FORNØYDE: Fra venstre: Sandra Sternang fortsetter som medarbeider hos JKE Design Narvik, mens Marie Føre Lindorff overlater roret i trygge hender til Helene Simonsen og Betina Liljebakk. (Foto: Terese Larsåsen/FremoverLab)

-Med oss videre blir også Sandra Sternang. Hun er elektriker med erfaring fra interiør og design, og er absolutt en ressurs, informerer de nye eierne.

Marie på sin side kjenner seg igjen både i dem og omstillingen de står ovenfor.

-At de er to stykker som nå går inn som eiere er veldig positivt. Kapasiteten man får med å være to er superviktig og at de er ambisiøse er veldig bra. Slike mennesker vokser ikke på trær.

-Fellesnevnerne mellom oss er mange, og jeg er ikke i tvil om at kundene kommer til å bli fornøyde, forteller Marie.

Selv var hun 28 år da hun startet opp butikken, og hun er nå klar for nye utfordringer.

-Å eie sin egen arbeidsplass er en livsstil, og man må gå "all in", sier Marie.

-Dette er to jenter som har gode forutsetninger til å lykkes – og det tror jeg så absolutt at de kommer til å gjøre. 

Del artikkelen på Facebook