Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

INGEN OVER, INGEN VED SIDEN

Tre ganger verdensmester, europamester hele ti ganger, 36 NM-gull, Kongepokal og en haug med andre internasjonale medaljer.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Narvikjenta Hege Ingebrigtsen har gjort det stort i hundekjøring på snø og barmark – og er utvilsomt landets mest meriterte hundekjører. Hege har vært glad i hunder så lenge hun kan huske, og fikk sin første da hun var 12 år gammel. Det var en sibirsk husky, så interessen for hundekjøring kom naturlig. Etter hvert begynte hun å samle flere hunder, og kjørte sitt første løp i 1989. Med årene jobbet hun seg oppover pallen, til hun i 1996 vant sitt første NM og EM. Siden den tid har hun stort sett vært på toppen, og nesten alltid stått på pallen.

 

Med samboer og treningspartner Per Sverre Simonsen driver hun Fun Racing Kennel i Narvik, som består av 22 voksne løpshunder, 6 valper og to hunder som har jobben som maskott og klovn. De fleste hundene har de avlet opp og trent selv.

- Vi har hunder som er spesiallaget for sprint. De er en blandingshund av vorsteher, pointer og alaskan husky, forteller Hege. De har jobbet sammen i alle år, og de utgjør et solid team.

- Per Sverre er med på alle treningsturer, hjelper meg på alle løp, og vi reiser i lag og har hundekjøring som en felles interesse.

 

Hege har gull i 4, 6 og 8-spann. I tillegg har hun gull i Åpen klasse, hvor du kan stille med så mange hunder man vil. Ingen andre i Norge har gull i samtlige klasser. - Hege er fortsatt motivert, veldig motivert. Målsettingen i år er NM-gull og pallplasseringer i Norway-trail, forteller samboer Per Sverre Simonsen.


Les hele Magasin Narvik HER

Del artikkelen på Facebook