Annonsørinnhold fra Agenda AS

Hva er dette?

Ken Atles ned- og oppturer

Ken Atle Gundersen møtte den store kjærligheten, flyttet til Bjerkvik og giftet seg med ei lokal jente. Alt så lyst ut. Han hadde jobb, kjæreste og trivdes på det lille tettstedet rett nord for Narvik. Men en dag møtte han plutselig veggen.

Annonsørinnhold fra

Ken Atle Gundersen kommer opprinnelig fra Vesterålen. Gjennom skolegangen på Melbu ble han kjent med en jente fra Bjerkvik som også gikk skole der. Etterhvert som tiden gikk så flyttet jenta tilbake til Bjerkvik. Men Ken Atle fortsatte kontakten. Det hele endte med at de fant tonen og Gundersen tok med seg flyttelasset og flyttet til Bjerkvik.

- Det meste gikk egentlig på skinner. Jeg trivdes på hjemmebanen, men slet mere på jobb. Den første tiden jobbet jeg på gatekjøkkenet. Men det ble raskt klart at dette ikke var noe for meg. Jeg fikk en panikkfølelse når jeg skulle stå å prestere foran folk. Jeg var redd for å lage mat på utstilling. Det å snakke med folk var tungt. Må nok si jeg hadde litt angst. Angst for å møte folk, forteller Ken Atle Gundersen.

Ken Atle mener problemene kan ha sin bakgrunn fra ungdomstiden. Han opplevde mye mobbing og mistet i tillegg begge foreldrene sine tidlig. Faren når han gikk i 10.klasse og moren i 2015.

- Etter at jeg fikk den knekken på gatekjøkkenet så prøvde jeg meg å gå lærling som platearbeider. Jeg jobbet i et halvt år da jeg fant ut at heller ikke dette var ikke noe for meg.

Ken Atle ble sykemeldt og kom etterhvert i kontakt med NAV. De sendte han videre til Agenda, for å finne ut hva han ville gjøre resten av livet.

- Her fikk jeg fort svar og Agenda hjalp meg med en «test» for å finne ut hva jeg passet best som. Og testen viste at jeg passet best til å jobbe med barn. Og det var også det jeg følte jeg hadde mest lyst å gjøre.

Gundersen fikk ganske raskt et tiltak i Hoppensprett Barnehage i Bjerkvik, hvor han fortsatt jobber.

- Det er artig å leke! Være voksen og kunne leke som en jobb. Og å være en del av det som former ungene.

- Nu føler jeg at jeg kan jobben min! Dette er noe jeg er ment til å gjøre. Jeg er ment til å jobbe med ungene. Du føler at du gjør en endring i deres liv når man pleier sårene deres eller trøster de når de er lei seg. Du ser at de blir genuint glad i deg.

- Det er et fryktelig godt lys. Nå gleder jeg meg hver dag til å gå på jobb.

Ken Atle Gundersen

Tekst og foto: Rune Dahl

Fakta Agenda

Agenda AS er en moderne arbeid- og inkluderingsbedrift. Vår viktigste oppgave er å bistå de som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet tilbake til jobb eller utdanning.

Sammen jobber vi målrettet for at den enkelte skal bli bevisst sine styrker og muligheter. Flere må få muligheten til ny kompetanse gjennom hele livet. Derfor har også kompetanseheving et stort fokus hos oss. Sammen med et løsningsorientert NAV og et inkluderende næringsliv som benytter seg av nye kanaler for rekruttering oppnås gode resultater.

Les mere om oss her på vår nettside: HER

Se lang versjon av filmen her:

Del artikkelen på Facebook