Annonsørinnhold fra Svebjørn Auto

Hva er dette?

Men Ben har ikke tid til å hvile på laurbærene

Å realisere det 3.500 kvadratmeter store bygget på Fagernes er bare begynnelsen på det Myklevold sier skal bli enda større og bedre.

Annonsørinnhold fra

   – Med Nord-Norges mest moderne bilanlegg, og de fantastiske nye bilmodellene fra Volkswagen og Skoda, er det opp til meg og organisasjonen min å lykkes. Og lykkes - det skal vi.

KUNDETILFREDSHET

Ben Myklevold sitter i kontoret sitt i andre etasje av nye Svebjørn Auto i Narvik. Fra hjertet i praktbygget som endte opp med en endelig prislapp på 80 millioner kroner ser han ut mot utstillingslokalet for nye Volkswagen-modeller, og mot hovedinngangen hvor kunder kommer og går. Når disse forlater med et smil rundt munnen vet han at noen i organisasjonen hans har gjort det som forventes av dem.

- Vi skal alltid ha fokus på kunden. Vi skal hele tiden jobbe for at kunden får den aller beste servicen som er mulig. Jeg har dyktige ansatte, og vi har en god organisasjon. Men vi må hele tiden ha fokus på at vi skal bli enda bedre – på alle områder.

- Det føles fantastisk godt å sitte her. Jeg kjenner faktisk kriblingen i magen allerede når jeg kommer ut av Fagernestunnelen hver morgen. En glede og en forventning om å skulle møte hyggelige kunder og flinke ansatte i et fantastisk bygg, sier Ben Myklevold.

Les vår jubileumsavis her!

BEGYNTE SOM 5-ÅRING

Til neste år er det 20 år siden han tok over Svebjørn Auto i Narvik. En liten mannsalder er gått siden han kjøpte bedriften fra Møller Bil. Driften av firmaet gikk dårlig den gangen, og Møller ønsket seg en ny driver. Og aller helst ville de at den rette personen skulle kjøpe seg inn.

Ben Myklevold mente at han var mannen. Han sendte en epost, pluss en faks for å være på den sikre siden, og sa seg interessert i å kjøpe.

Norges største bilforhandler hadde tro på han, og tegnet kontrakt. Det ga selvtillit og lyst til å satse for Ballangsgutten som vokste opp med en far som solgte biler i hjemkommunen. En far som etter hvert ble så lei av at junior maste på å få hjelpe til på jobben, at han ga han en kost og ba 5-åringen om å holde bilparken fri for snø om vinteren – og spyle asfalten bilene sto parkert på om sommeren.

Junior tok jobben på alvor. Det var det første steget inn i bilbransjen. Men i business – som han kaller det – for alvor, kom han ikke inn før for 34 år siden. Da var han 20 år.

EFFEKTIV OG NØKTERN DRIFT

At han har lykkes med mer enn å holde farens bruktbiler ren for snø er det ingen tvil om. Det er nok å lese årsresultatet for de siste årene. Selv mener Ben Myklevold at en del av årsaken til at han har lykkes er fordi han representerer verdens største- og mestselgende bilprodusent Volkswagen AG, og i tillegg selger Skoda. En «coming star» blant biljøpere, sier han med overbevisning i stemmen.

- Kombinerer du alt dette med flinke ansatte, god ledelse og litt flaks – så har du meg og Svebjørn Auto i dag.

- Vi har investert 80 millioner i det som kan kalles en «Brand store», en merkevarebutikk. 20 millioner mer enn planlagt. Men det kan forsvares gjennom effektiv lavkostdrift. Vi har kuttet kostnader maksimalt, og legger ned mye arbeid i bedriften selv. Både jeg og sønnen min Ben Robin har ofte arbeidsdager på 11-12 timer. I tillegg hjelper min andre sønn Christoffer til med regnskap og økonomi. Han bor og jobber i Oslo, men dette er en familiebedrift så derfor stiller han opp.

- Jeg arvet yrket etter faren min. I tillegg var svigerfar Basse bilmann og jobbet på Svebjørn Auto i alle år. Nå er Ben Robin kommet inn på laget, Så ja, vi er en bilfamilie.

ETT MINUTT FØR STENGETID

- Det finnes 70 Volkswagen-forhandlere i Norge. Vi er blant de 10 beste målt etter salgsindeks, kundetilfredshet og verksteddrift. Da det viste seg at det tok betydelig lengre tid å komme inn i nybygget enn forventet, så var det irriterende. Men i dag er jeg faktisk glad for forsinkelsen. Den gjorde nemlig at vi kunne ha optimal drift i de gamle lokalene helt til siste arbeidsdag som var 20. september. Den aller siste salgskontrakten i det gamle bygget ble faktisk signert på siste arbeidsdag klokka 15.59. Ett minutt før stengetid, forteller Myklevold.

Visjonen? Visjonen er klar.
«I fremtiden skal Svebjørn Auto være regionens foretrukne og ledende bilforhandler».

MØTER STRENGE KRAV

- Noen har spurt meg om det ikke nå er tid for å trekke meg mer tilbake og flytte til Spania i deler av året. Jeg svarer; tvert imot. Det er nå jeg har lyst til å stå på og jobbe ekstra. Jeg kunne godt tenkt meg til å bruke mer tid i bruktbilhallen for å hjelpe kunder til å finne den riktige bilen for deres behov. Å kunne ta dem med på en testtur og fortelle mer om bilen de prøver. Jeg ser ikke bort fra at jeg kommer dit snart.

- Men foreløpig har vi en stor jobb foran oss, nemlig å bygge organisasjonen og drifte butikken på en måte som tilfredsstiller både oss og de strenge kravene Volkswagen AG stiller. Vi blir målt etter deres standard hele tiden, og de kravene skal vi oppfylle.

SERVICE UT OVER FORVENTET

- Jeg har med meg en grunnverdi hjemmefra når det gjelder det å selge biler. Den er i tre punkt: alltid å ha respekt for kunden, å levere minst det kunden forventer – helst mer, og det å følge opp kunden. Tre enkle regler. Egentlig bare sunn fornuft.

- Det finnes service som er forventet. Jeg vil at vi leverer service ut over dette. Som da vi hadde en kunde innom for en tid siden som ikke hadde tid til å vente til bilen ble reparert fordi dette ville bli etter stengetid hos oss. Vi lånte han en bil, og kjørte hans bil hjem til han nyreparert samme kveld. Han ble nesten stum da vi kom med bilen. Hadde aldri opplevd slik service tidligere, sa han. Det er på det nivået jeg vil at vi skal være.

VISJONEN ER KLAR

- Du vil ikke hvile på laurbærene og trappe ned. Så hva er visjonen din for årene som kommer?

- Trappe ned? Absolutt ikke. Jeg har allerede planer om videreutvikling. I tillegg til å satse her i nybygget har vi kjøpt det tidligere NCC-bygget som ligger et steinkast unna. Det skal fylles med mer bilrettet virksomhet i løpet av 2020. Det blir bra for bedriften.

- Visjonen? Visjonen er klar. I fremtiden skal Svebjørn Auto være regionens foretrukne og ledende bilforhandler. Det er visjonen. Og med ledende mener jeg den forhandleren som selger flest biler, som er mest lønnsom, og som har de mest tilfredse kundene. Vi har ennå mye å gå på før vi når den visjonen. Men dit skal vi, sier Ben Myklevold.

Produksjon foto/tekst: FremoverLab | Rune Dahl | Jan Erik Teigen

Svebjørn Auto as

Fagernesveien 134 | Narvik | Tlf 76 95 02 30 
Åpningstider til 27. oktober:
Mandag - torsdag: 08.00 - 18.00
Fredag: 08.00 - 16.00
Lørdag: 10.00 - 17.00

Følg oss på Facebook
Nettsted: svebjorn-auto.no

Del artikkelen på Facebook