Vil sende Harstadfolk til Narvik med hurtigbåt – for å være med på leveringsfesten

M/S Kistefjell. Interesseorganisasjonene Harstad 20-40 og Det Skjer i Harstad forsøker å fylle båten med Harstadværinger - til leveringsfesten for søknaden til VM 2025 lørdag 3. mars.

M/S Kistefjell. Interesseorganisasjonene Harstad 20-40 og Det Skjer i Harstad forsøker å fylle båten med Harstadværinger - til leveringsfesten for søknaden til VM 2025 lørdag 3. mars. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Det er jo veldig spennende det som skjer i Narvik, og vi vil gjerne være med på festen også.

Det sier Torhild Farstadberg. Hun er leder i den frivillige organisasjonen Harstad 20–40.

– Et fellesskap for alle mellom 20 og 40 år. Vi er en organisasjon som er opptatt av å få ting til å skje, både for gamle og nye i byen, sier Torhild Farstadberg.

Først tenkte de buss

I samarbeid med «Det Skjer i Harstad» forsøker de nå å få mange nok med på å ta båten til Narvik lørdag den 3. mars. De to gruppene har opprettet et arrangement på Facebook for å rekruttere Harstadfolk.

Farstadberg forteller at de først tenkte på buss. Men så var det en som kom med ideen å leie en hel hurtigbåt – M/S Kistefjell.

– Harstad Tidende og Kunnskapsparken skal sende en buss, men det føler vi er for lite, sier Torhild Farstadberg.

– Det er ikke så langt mellom Narvik og Harstad, men drar du med båt er det bare å fylle lasterommet med skiutstyr, og så kan du jo faktisk ta den helt ut på festen. Man kan stå i bakken hele dagen uten å tenke på at man skal kjøre hjem, sier Farstadberg.

Samtidig forteller hun at det de har ingen finansiering og ingen som stiller garanti. Dermed har de kun seks dager på å bokstavelig fylle Hurtigbåten Kistefjell med 250 Harstadværinger som vil være med på leveringsfesten i forbindelse med overleveringen av søknaden om VM 2025.

– Det er ingen fortjeneste på dette, alt skal gå i null. Vi er bare interessert i å få ting til å skje. Vi vil bare ha massene til Narvik.

Større enn en by

– Dette blir veldig bra, og får vi ikke til å dra med båt nå så kommer vi med to båter i 2025, sier Torhild Farstadberg.

Hun forteller at Harstad som by har gjort seg erfaringer om virkelig store arrangement, både med Arctic Race og Festspillene i Nord-Norge.

– De er større enn Harstad eller Narvik. Under festspillene er det folk som bor i Bogen fordi de skal til Harstad, og det er en festival. Leveringsfesten og VM i Narvik er opplevelser er «once in a lifetime».

Artikkeltags