Slik ville Hafjell/Kvitfjell sørge for at Narvik ikke ble valgt som søkerby for VM

Foto:

Les brevet som skulle sørge for at Narvik ikke ble VM-kandidat.

DEL

Først ble Narvik anbefalt av arbeidsgruppen som leverte sin innstilling til styret i Norges Skiforbund, mandag i forrige uke.

Mandag denne uken fastslo styret i Skiforbundet det slik:

– Narvik blir Norges søkerby.

Uken mellom de to mandagene sendte Hafjell/Kvitfjell et brev til Skiforbundet. Hafjell/Kvitfjell har ikke lagt skjul på at de er skuffet over avgjørelsen, og har i flere omganger uttrykt hvorfor de mener Narvik ikke ville være det beste alternativet. NRK Nordland skriver at brevet er signert lederen i søkerkomiteen til Hafjell-Kvitfjell-Lillehammer, Brit Kramprud Lundgård.

NRK Nordland publiserte onsdag ettermiddag brevet i sin helhet.

– Kunne gjort bedre

Slik omtaler NRK Nordland brevet:

«Alt Skiforbundet mener er positivt med Narvik, mener søkerkomiteen for Hafjell-Kvitfjell at Lillehammer kunne gjort bedre.»

Brevet er bygd opp på samme måte som evalueringsrapporten til arbeidsgruppen som utarbeidet sin rapport til styret i Skiforbundet.

Det er 18 punkter, og Hafjell/Kvitfjell går systematisk gjennom alle punktene. Med unntak av en håndfull punkter hvor Hafjell/Kvitfjell sier seg enig i at det er «ingen grunn til å skille kandidatene», så mener altså Hafjell/Kvitfjell at det enten burde blitt uavgjort eller at de selv har et bedre tilbud.

Brevet i sin helhet kan du lese her.

«Dato og tidsplan» har til eksempel evalueringsgruppen satt opp som uavgjort, mens Hafjell/Kvitfjell mener «dato og lysforhold tilsier at dette punktet burde hatt en fordel Hafjell/Kvitfjell».

– Har skapt folkefest i 25 år

På kapittel 12, seremonier og premier, gir evalueringsgruppen fordelen til Narvik.

Under kapittel 15 «Folkefesten/konseptet» mente evalueringsgruppen til Skiforbundet at Narvik hadde en fordel:

«Evalueringsgruppen trekker frem entusiasmen til Narvik, samt at det er to arenaer for Hafjell/Kvitfjell.

Hafjell/Kvitfjell har skapt folkefest i 25 år. Ungdoms OL på Lillehammer hadde over 22 000 tilskuere. Bare fartsdisiplinene under OL 1994 hadde 100 000 tilskuere. Denne regionen kan folkefest og har vist det jevnlig i 25 år.

Begge kandidatene har i søknadene vist gode planer for å skape en folkefest. Evalueringsgruppen burde etter vår oppfatning satt dette punktet til uavgjort.»

Økonomi

Det er i kapittel 17, om organisasjonsstruktur og økonomi, Hafjell/Kvitfjell sa seg mest uenig med evalueringsgruppen. Konklusjonen til evalueringsgruppen var at det var ingen grunn til å skille kandidatene:

«Dette punktet er det punktet Hafjell/Kvitfjell er mest uenige med evalueringsgruppen. Etter vår oppfatning burde en kunne skille på kandidatene da det er så vidt store forskjeller i investeringsbehov.

Ikke bare er investeringene veldig mye større for Narvik, men den fremlagte finansieringsplanen har betydelig usikkerhet i seg. Det står blant annet at Narvik kommune, Troms og Nordland fylkeskommuner skal inn med 90 millioner kroner. Dette er ikke tall som er vedtatt eller på noen måte garantert. Det er i tillegg flere valg og budsjetter før politikerne eventuelt vil avsette midlene. Evalueringsgruppen sier at kommunestyret i Narvik kommer til å vedta midlene. En investeringsplan som består av å forskuttere kommunale vedta er etter vår oppfatning en investeringsplan med svakheter.»

Første port er passert, nå venter bratthenget

Første port er passert, nå venter bratthenget

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags