Familie- og kulturkomiteen positiv til VM-søknad fra Narvik

Åsunn Lyngedal. Arkivfoto: Terje Næsje

Åsunn Lyngedal. Arkivfoto: Terje Næsje

Artikkelen er over 1 år gammel

– Mandag har familie- og kulturkomiteen vedtatt kulturdepartementets budsjett for 2019. Der har alle partiene samlet seg om en positiv merknad om VM i alpint i Narvik.

DEL

Det forteller stortingsrepresentant Åsunn Lyngedal (Ap) fra Narvik.

– Vi er veldig glade for det! Vi mener merknaden vil forplikte Stortinget og Regjeringen til å bidra til at dette viktige arrangementet realiseres, sier Martin Henriksen og Åsunn Lyngedal.

Lyngedal mener VM i Alpint er en unik mulighet for Narvik, landsdelen og Norge til å vise frem landsdelen.

– Dette er noe hele landsdelene står sammen om, og nå har også Stortinget understreket hvor viktig VM i Narvik er, sier Henriksen.

– Både i Harstad og Narvik er vi gode arrangører av med erfaring fra Vinterfestuka og Nord Norske Festspill. Dette blir et arrangement av helt annen format – og vi trenger alle gode krefter: frivillige, næringsliv og offentlige aktøra må bidra for å løfte dette. Det er bra for landsdelen vår med et sånt positivt fellesprosjekt og det er på tide at Nord-Norge får et slikt arrangement- VM nå skal du hjem til nord, sier de to stortingsrepresentantene.

Her er teksten komiteen er enige om:

Komiteen har merket seg at Norges Skiforbund har utpekt Narvik som Norges kandidat til å arrangere VM i alpint i 2027. VM i alpint er verdens største vinteridrettsarrangement etter OL, og det er lagt til grunn betydelige investeringer i anlegg og annen infrastruktur gjennom et samarbeid mellom offentlige og private aktører.

Komiteen mener at internasjonale idrettsbegivenheter på hjemmebane er en viktig inspirasjonskilde for alle som driver med idrett, kanskje særlig for barn og ungdom. Slike begivenheter har også et potensial til å øke interessen rundt, og deltakelsen i idrett og fysisk aktivitet.

Store mesterskap er dessuten en kilde til store idretts-, kultur- og fellesskapsopplevelser både for utøvere og publikum.

Norge er en ledende vinteridrettsnasjon og har naturlige forutsetninger for å arrangere større mesterskap for vinteridretter. Det kan også hevdes at vår posisjon som vinteridrettsnasjon gjør at det forventes at Norge påtar seg slike arrangementer.

Store internasjonale mesterskap har også interesse og betydning for rekruttering av frivillige til idretten. Gjennom mesterskap bygges det kompetanse som både framtidige arrangører og hele Frivillighets-Norge vil nyte godt av. I tillegg vil den enkelte frivillige høste verdifulle erfaringer og styrke sin personlige kompetanse.

I et større perspektiv vil et VM i alpint kunne ha stor betydning for næringsutvikling både lokalt, regionalt og nasjonalt, i tillegg til norgesprofilering og utvikling av reiselivsnæringen.

Komiteen mener derfor på dette grunnlag at regjeringen må vurdere muligheten for at staten på egnet måte kan bidra til at Norge tildeles VM i alpint i Narvik.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags