Å gå for Kvitfjell/Hafjell er det samme som å si at Norge ikke ønsker et alpin-VM

Wow! Logistikken og wow-faktoren er Narviks sterkeste kort, skriver Fremovers nyhetsredaktør, Andreas Haakonsen.

Wow! Logistikken og wow-faktoren er Narviks sterkeste kort, skriver Fremovers nyhetsredaktør, Andreas Haakonsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kampen om hvem som skal bli innstilt som kandidat til VM i 2027 tetter seg til. Mandag neste uke kommer avgjørelsen – og allerede nå ser vi at Kvitfjell/Hafjell skjelver i buksene.

Ansvarlig redaktør i Gudbrandsdølen Dagningen, Kristian Skullerud, skriver i en kommentar i egen avis, at entusiasme kan «frata» Kvitfjell/Hafjell et framtidig alpin-VM i Norge. Det er direkte feil.

Det som kan «frata» Kvitfjell/Hafjell status som kandidat til VM, er en bedre søknad og et bedre konsept levert av Narvik – i en stadig mer kommersiell sportsverden.

Skullerud betegner et potensielt VM i Narvik som «tidenes mest risikofylte» og setter spørsmålstegn til klimaet i Narvik om vinteren. Fakta er at det de ti siste årene har vært en gjennomsnittstemperatur på -8,04 grader i Narvik i februar. Det skal i alle fall godt gjøres at slusene åpnes og at snøen regner bort. I søknaden til Narvik er det også avdekket at 70 prosent av tiden, var skydekket høyere enn 1000 meter. Det betyr at tåke neppe vil være det som setter stopperen for et VM.

Skullerud mener at Narviks sterkeste kort er den nordnorske entusiasmen.

Jeg mener han tar feil.

Narviks sterkeste kort er logistikken og wow-faktoren.

Kvitfjell/Hafjell ligger avsides til. Det er langt unna Lillehammer, drøye seks mil – og det er langt unna Oslo. I Narvik ligger alt på ett sted. Havet med cruisebåter til overnatting. Byen omringer fjellet og Fagernesfjellet rager over byen. Alt innfor ti minutter. For ikke å snakke om at flyplassen på Evenes er 50 minutter unna i bil.

For alle som jobber i TV-bransjen og bak et kamera, vil et VM i Narvik være en våt drøm å jobbe med. Spektakulære bilder og kameravinkler. Slalåm under flomlys mens nordlyset danser over himmelen. Premieutdeling i sentrum med fjellet ragende i bakgrunnen.

Vi vet at TV-bilder veier tungt for FIS. Det har ikke renndirektør, Marcus Waldner, lagt skjul på. Han uttalte til NRK så sent som 28. september: «I Narvik er vi like ved byen, og de investerer stort der. Anlegget og byer er fantastisk plassert ved kysten, nær havet, med en fantastisk panorama. Det er et spennende prosjekt».

Samme mann vet vi er svært kritisk til Kvitfjell/Hafjell.

Det skistyret må ta stilling til den 19. november er om de virkelig ønsker et VM til Norge.

Faller de på et ja, er eneste alternativ Narvik.

Kvitfjell/Hafjell er sportslig godt nok, men det mangler det spektakulære. Det er for kjedelig – og de har fått nei før. Havner Kvitfjell/Hafjell hos FIS som vår kandidat, da er det ikke realistisk å tro at vi får et VM til Norge.

Det er det imidlertid med Narvik som kandidat. For husk, vi søker et VM for Norge, ikke for Narvik eller Kvitfjell/Hafjell.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken