Stortingsrepresentant Silje Hjemdal : – Overbevist om at VM i Narvik blir en suksess

Ordfører Rune Edvardsen og Erik Plener fra Alpin VM 2027 har møtt stortingsrepresentantene, fra venstre, Grunde Almeland (V), Tage Pettersen (H), president i Norges Skiforbund Erik Røste, og Silje Hjemdal (FrP) under Alpin VM i Åre.

Ordfører Rune Edvardsen og Erik Plener fra Alpin VM 2027 har møtt stortingsrepresentantene, fra venstre, Grunde Almeland (V), Tage Pettersen (H), president i Norges Skiforbund Erik Røste, og Silje Hjemdal (FrP) under Alpin VM i Åre.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I tre dager har stortingsrepresentantene Tage Pettersen fra Høyre, Silje Hjemdal fra Fremskrittspartiet og Grunde Almeland fra Venstre brukt på Alpin-VM i Åre. De tre sitter alle i Stortingets familie- og kulturkomite og ble invitert til Åre av Norges skiforbund.

1.500 frivillige fra over 30 nasjoner

Under besøket har de også møtt ordfører Rune Edvardsen og styreleder Erik Plener for alpin-VM til Narvik i 2027. Her har de fått presentert hvordan det jobbes mot å få realisert VM i Narvik.

– Det har vært veldig kjekt å se og høre engasjementet her i Åre. Et så stort arrangement engasjerer selvsagt lokalt men ikke minst internasjonalt. Særdeles imponerende at arrangøren har nærmer 1.500 frivillige fra over 30 nasjoner.

– Det er en bred støtte i nord for at Narvik og en samlet kulturkomite har støttet søknaden. Etter det vi har sett her er jeg overbevist om at VM i Narvik blir en nasjonal suksess som vil vil promotere Norge og idretten på en fantastisk måte ut i den store verden, sier Silje Hjemdal i en pressemelding fra de tre stortingsrepresentantene.

Vil vise at Norge tar ansvar

Tage Pettersen mener store internasjonale arrangement er viktig norgesreklame og viktig for norsk idrett.

– Derfor sier også regjeringspartiene i sin politiske plattform at dette er noe vi skal heie frem. Et alpin-VM til Narvik vil på en spektakulær måte vise frem en landsdel vi er stolte av.

Grunde Almeland mener et alpin-VM i Narvik vil virke motiverende på fremtidige generasjoner med utøvere, og samtidig vise at Norge tar ansvar for å gjennomføre store internasjonale vinterarrangementer.

– Dette er mulig å få til i Narvik

I pressemeldingen fra de tre stortingsrepresentantene heter det videre at de er imponerte over det de har sett i Åre.

– Spesielt interessant var det å se at man her i Åre har klart å gjennomføre innenfor gode rammer. Dette er mulig å få til også i Narvik hvor en hel landsdel heier på arrangementet.

Skal møte internasjonale sponsorer

På telefon fra Åre sier ordfører Rune Edvardsen til Fremover at møtene med de nevnte stortingsrepresentantene var svært viktig.

– Det er ikke tvil om at vi klarte å skape et engasjement for VM i Narvik hos både stortingsrepresentantene og medlemmene fra Norges skiforbund som vi også har hatt møter med.

– Jeg er svært fornøyd og mener bestemt at konseptet vårt falt i smak. Både det sportslige, naturen vår og miljøengasjementet.

Tirsdag skal Rune Edvardsen og Erik Plener i nye møter.

– Da skal vi sammen med Norges idrettsforbund og Norges skiforbund i møter med sponsorer for internasjonal idrett. Ikke for å be om penger, men for å presentere prosjektet VM i Narvik.

Narvik i statsbudsjettet for 2019

Merknad fra familie- og kulturkomiteen i statsbudsjettet for 2019:

Komiteen mener at internasjonale idrettsbegivenheter på hjemmebane er en viktig inspirasjonskilde for alle som driver med idrett, kanskje særlig for barn og ungdom. Slike begivenheter har også et potensial til å øke interessen rundt, og deltakelsen i idrett og fysisk aktivitet. Store mesterskap er dessuten en kilde til store idretts-, kultur- og fellesskapsopplevelser både for utøvere og publikum.

Norge er en ledende vinteridrettsnasjon og har naturlige forutsetninger for å arrangere større mesterskap for vinteridretter. Det kan også hevdes at vår posisjon som vinteridrettsnasjon gjør at det forventes at Norge påtar seg slike arrangementer.

Store internasjonale mesterskap har også interesse og betydning for rekruttering av frivillige til idretten. Gjennom mesterskap bygges det kompetanse som både framtidige arrangører og hele frivillighets-Norge vil nyte godt av. I tillegg vil den enkelte frivillige høste verdifulle erfaringer og styrke sin personlige kompetanse.

I et større perspektiv vil et VM i alpint kunne ha stor betydning for næringsutvikling både lokalt, regionalt og nasjonalt, i tillegg til norgesprofilering og utvikling av reiselivsnæringen. Komiteen mener derfor på dette grunnlag at regjeringen må vurdere muligheten for at staten på egnet måte kan bidra til at Norge tildeles VM i alpint i Narvik.

Artikkeltags