Narvik-lektor med bokutgivelse om det mest utenkelige av alle onder

Ole Greger Lillevik.

Ole Greger Lillevik. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Den ferske boken «Vold mot barn», ble lansert på Nord universitet torsdag. En av forfatterne bak boka er Ole Greger Lillevik, førstelektor ved UiT Narvik.

Les også: – Vi må være forsiktig med å demonisere voldsutøveren

Med seg har han  Oddbjørg Edvardsen som jobber på Politihøgskolen og Kate Mevik på Nord universitet.

– Boken tar for seg teoretiske, juridiske og praktiske tilnærminger til dette svært ubehagelige temaet, skriver Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS) Nord på sine nettsider.

Må orke og se

For mange barn blir  faktisk utsatt for vold og seksuelle overgrep - av foreldre eller andre nære omsorgspersoner - enn så utenkelig det høres ut for de fleste.

Forfatterne håper bokens ulike bidrag kan få fagfolk til å dele kunnskap og erfaringer rundt dette temaet. Blant annet gjennom et juridisk blikk som peker på rettigheter og de ulike lovverkene som berører barnet og dets omgivelser.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

I bokens kapitler deler fagfolk i tillegg kunnskap og erfaringer, og gir teoretiske og praktiske tips til hvordan man kan gå fram dersom man misteker at et barn blir utsatt for vold.

Målet? At flere skal orke og se og kjenne igjen en av samfunnets store utfordringer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eksminister skrev forord

Inga Marte Thorkildsen (SV) har skrevet forordet til boka, som gis ut av Gyldendal Akademisk. Den tidligere barne- og familieministeren skriver på egen Facebook-side at:

– Er så glad det nå endelig skrives mer om barna, og at flere studiesteder ser at dette er helt nødvendig kunnskap for deres studenter. For: alle som skal jobbe med barn og familier kommer til å støte borti temaet. Dette er ikke noe man kan velge å ikke forholde seg til!

Boken er først og fremst myntet på folk som omgås og arbeider med barn, samt studenter innenfor fagfeltet. 

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags