Gå til sidens hovedinnhold

Widerøefly fikk tekniske problemer - landet i Tromsø med kun én motor i gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Et Widerøe-fly landet i Tromsø etter at det fikk tekniske problemer i luften torsdag ettermiddag. Flyet skal kun ha hatt én motor igang da det landet.

Det var iTromsø som omtalte saken først.

Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe sier til Nordlys at pilotene valgte å stenge av den ene motoren i luften. Hun opplyser videre at flyet landet uten videre dramatikk.

Driftssjef ved Tromsø lufthavn, Svein-Idar Henriksen, opplyser til Nordlys at lufthavna iverksatte beredskapstiltak da flyet skulle lande, men henviser til Widerøe for ytterligere kommentarer.

Det var rutenummer WF976 på tur til Vadsø fra Tromsø som fikk de tekniske problemene i den ene motoren.

- Motoren fungerte, men det var redusert motorkraft. Det man gjør da er å følge prosedyrer, noe de er godt trent på og forberedt til. Men det var grunnen til at de valgte å lande tilbake i Tromsø etter veldig kort tid, sier Carlsen.

Feilen blir nå undersøkt nærmere. Passasjerene og personalet i flyet er i god behold og blir debriefet på flyplassen. Carlsen har forståelse for at dette kan høres veldig skummelt ut.

- Det er ingen ønskelig situasjon, og det er beklagelig for passasjerene og konsekvensene dette medfører. Vi håper ingen av passasjerene har opplevd dette som veldig dramatisk. Sånne ting skjer av og til, og da må man følge de prosedyrene som foreligger og ta forhåndsregler, forklarer Carlsen.

Kommentarer til denne saken