Winstons behandling av opprørere

Av
DEL

LeserbrevWinston Churchill hadde sine klare meninger og meningers mot. Han så tidlig faren med feminismen (da suffragette) og talte mot den med kraft og eleganse. De hatet han etter hvert. En gang prøvde en av dem å skyve han foran et inngående tog. Kona reddet han ved å denge løse på suffragetten med sin paraply.

Det første kvinnelige medlem av Parlamentet var suffragette og ble så rasende på WC at hun ytret at "om var jeg gift med dem ville blandet gift i teen din". WC svarte elegant og kontant: Hadde jeg vært gift med dem - hadde jeg drukket den teen. Du kan jo tenke deg stemning i det britiske Parlament under den replikk vekslingen. WC var lynrask, totalt uredd og hadde ordet i sin makt og visste hva ordet og media betydde i kampen for folket.

Enda hardere gikk det for seg under en generalstreik i 1926. Alt var lukket også avvisene og Regjeringen fikk ikke et ord ut til folket for å forklare og roe ned. Da ba de WC trykke en mengde brosjyrer som kunne deles ut. Men det gjorde ikke WC. Han var i sitt rette element og på offensiven. Han skaffet seg like godt en større hall - og innredet med fullt avisrykkeri. Der startet han British Gazettet og avisen gikk i millionopplag. Regjeringen fikk brutt blokaden og fikk innformet folket. Det viser ordets makt, WC`s innsikt, evne til offensiv handling og null vilje til å bøye av for opprøret. Det kan man jo ta med seg inn i dagens revolusjonære opprør og kamper. British Gazette går den dag i dag - så vidt jeg vet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags